Předprodej byl ukončen

Jozef van Wissem + Syny
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap, R&B

Jozef van Wissem + Syny

neděle 30.10.2016 od 20:00
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

JOZEF VAN WISSEM (NL)

Jozef van Wissem je nizozemský loutnista a hudební skladatel. Spolupracoval například s Gary Lucasem, Keiji Hainem, Jamesem Blackshawem nebo Jimem Jarmuschem, se kterým v roce 2012 nahrál dvě alba, v roce 2013 získal hlavní cenu festivalu v Cannes za filmovou hudbu k filmu Přežijí jen milenci (J. Jarmusch). Do Prahy přijede s aktuálním albem When Shall This Bright Day Begin (2016).

 

SYNY (PL)

Syny je projekt Roberta Piernikowskeho (Napszyklat) a produceta 1988 (Etamski). Sami tvrdí, že dělají hip hop bez přívlastků, jakkoliv jejich hudbu recenzenti nejčastěji popisují pomocí různých  škatulek jako “avangardní” nebo “experimentální”. 

Jejich debutové album Orient (2015, Latarnia Records) přesto vytváří dojem existence alternativní historie žánru – svět, ve kterém vládnou staré, zaprášené bicí automaty, analogové syntezátory a VHS kazety se stokrát ohraným videoklipem. Syrové beaty jsou rovnoceným partnerem surreálným textům a neúprosné flow. Orient je bezpochyby jedno z nejoriginálnějších středoevropských alb poslední doby.