Předprodej byl ukončen

Sophie Hunger (CH)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock

Sophie Hunger (CH)

úterý 25.10.2016 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Neobyčejný švýcarský hudební poklad, písničkářka Sophie Hunger koketovala s hudbou odmalička, kdy chodila na lekce klavíru. Vliv na ni měl i její otec, diplomat a zároveň vášnivý posluchač jazzu. Vyrůstala v Anglii, Švýcarsku a Německu.

Její uhrančivé písně učarovaly českému publiku, když před šesti lety předskakovala se svou skupinou trumpetistovi Eriku Truffazovi na koncertech v Praze a Brně. Byla to tehdy její vůbec první vystoupení v zahraničí. Mezitím se z tehdy neznámé začínající umělkyně stal jeden z nejvýraznějších evropských hudebních objevů. Prodala dohromady více než čtvrt milionu nosičů a vyprodává sály po celé Evropě. V roce 2010 se stala vůbec prvním švýcarským umělcem, který vystoupil na legendárním festivalu v Glastonbury. O rok později získala hudební ceny Swiss Award a Prix de la Création Musicale of France.

Hudba Sophie Hunger má výrazně osobitý charakter a nelze ji snadno zařadit, protože v sobě nese odkazy folku, jazzu, blues či rocku. Inspirací jsou jí Bob Dylan, Jeff Buckley, Nina Simone, Tom Waits nebo Billie Holiday, ovlivnil ji ale třeba i hip-hop. Zpívá především anglicky, v jejích skladbách ale často zaznívá i němčina či francouzština. Zní jako surrealistické spojení Björk s Nico a Joni Mitchell dohromady.

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc