Předprodej byl ukončen

James Harries & The Volunteers (UK/CZ)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

James Harries & The Volunteers (UK/CZ)

úterý 18.10.2016 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

James Harries je britský písničkář, trvale usídlený v Praze již desítku let. Jeho styl bývá přirovnáván k Jeffu Buckleymu, Nicku Drakeovi, Tomu Waitsovi, Neilu Youngovi či Van Morrisonovi. Časopis Rolling Stone ho nazval „zlatým hlasem“. Jeho hudba je výsostně autorská, originální a osobitá. Ať už jsou jeho skladby melancholické, nebo plné hravosti a euforie, vždy mají v sobě naléhavost hlasu a pořádnou dávku charisma. James Harries je silná osobnost, která nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku. O pár tónů později se zavřenýma očima vypráví hudební příběhy, které se člověku dostanou pod kůži.

Svým posledním albem Until The Sky Bends Down vydaným na podzim 2015 si James důrazně řekl o pozornost médií i hudebních fanoušků. Písničkář zvyklý spíše na komornější projev přišel s velkolepou studiovou deskou, na které se obklopil velkou kapelou, smyčci a využil služeb irského producenta Paula Bella.

James Harries dosud vydal 6 alb. Jeho skladby se objevily v 16 amerických, britských, českých, dánských a polských filmech. Pravidelně koncertuje ve Velké Británii, USA a celé Evropě, hrál i v Číně a Vietnamu.