Předprodej byl ukončen

Patrick Higgins
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika

Patrick Higgins

úterý 15.11.2016 od 20:00
PRAHA / Fórum pro architekturu a media, Brno

O akci

Skladatel a kytarista, který nebude v Brně poprvé - kromě solového koncertu v den otevření prostoru PRAHA, zde vystoupil také se svojí kapelou ZS. Tentokrát se opět představí solo. 

The New Yorker o něm říká, že je "jedním z hlavních aktuálních hybatelů newyorské avandgardy". Zkomponoval díla pro některá zásadní americká tělesa, jeho široký záběr zahrnuje díla pro komorní orchestry, bicí cykly a smyčcové kvartety po menší soubory i sólisty. Skládá hudbu pro film, televizi i galerijní projekty. Působí jako kyratista v kapele ZS. 

Jako sólista používá při vystoupeních klasickou i elektrickou kytaru a jejich digitální procesing v kompozicích překračujících hranice žánrů klasické a elektronické hudby. 

 

Více informací

Patrick Higgins (US)
http://www.patrickhigginsmusic.com/
Vystupoval po celém světě: Unsound Festival (Poland), Merkin Concert Hall (Ecstatic Music Fest), Issue Project Room, Roulette, The Stone, 92Y Tribeca, (le) Poisson Rouge, Tribeca Film Festival, Big Ears Festival, ICA Boston, Hopscoth Festival, Club Unit (Tokyo), Vacant Gallery (Tokyo), Donau Festival (Austria), Incubate (Netherlands), Berghain (Germany), Magazin 4 (Belgium), Sonic (France), Puxian Grand Theater (China), Art Basel, The Queens Museum NY, Paula Cooper Gallery and many more.

Higgins is one of the most gifted guitarists working right now" -The Quietus

"a pioneer of modern experimental music" -East Village Radio

"Mr. Higgins made his guitar chords chime and scrape and judder [...] it was also bright, severe, and specific." - New York Times

"Higgins is a formidable concert-music composer" - The Boston Globe

"classical composer [...] well known as a gifted guitarist" - The New Yorker