Akce byla zrušena

The Dumplings (PL)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop, Punk, Rock

The Dumplings (PL)

čtvrtek 16.2.2017 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

 

Nejmladší a nejslibnější evropské indie-electro duo  láká na kosmický pop i taneční experimentování #indie #electro #concert

The Dumplings patří k nejmladším a zároveň neslibnějším objevům evropské indiepopové scény. Jejich experimentální a snový pop poskakuje mezi jiskřivými tanečními melodiemi a kosmicky konejšivými baladami, podobně jako tvorba Jamieho T, Crystal Castles nebo Moderata.

**** THE DUMPLINGS ****
Osmnáctiletá Justyna Święs pojímá koncerty jako křehkou a svůdnou vokální partii, pravidla hry však určuje Kuba Karas se svou kytarou, bubny a samplováním. Anglickopolské songy a taneční tempo kapela prokládá bassovým třeskem nebo procítěně zlomeným beatem.

Za tři roky společného fungování se éterické dvojici z horního Slezska podařilo uchvátit každého, kdo se s jejich muzikou potkal. V roce 2014 recenzenti ocenili The Dumplings jako nejlepší debut v nejprestižnější polské hudební anketě Fryderyk Award.

Později kapela zavařila počítadla Youtube se svým surrealistickým barevným retroklipem Technicolor yawn na více než 1 milionu zhlédnutí. Indie dvojka vystupovala na Szigetu, Colours of Ostrava i The Great Escape v Brightonu a po několika show v Japonsku a Mexiku je jen otázkou času, kdy jejich elektro-pop zarezonuje i na druhé straně Atlantiku.

The Dumplings vydali zatím dvě desky: Sea You Later a No Bad Days.

Další akce pořadatele

Seafret (UK) - 23. dubna od 20:00, Fléda, Brno

Fanfare Ciocărlia - 12. května od 20:30, Fléda, Brno

Deki Alem - 20. dubna od 20:00, Fléda, Brno

Max Cooper (UK) LIVE 3D/AV - 16. května od 20:00, Fléda, Brno

Midi Lidi + Koňe a Prase - 25. dubna od 19:00, Fléda, Brno

FVCK KVLT + Dušan Vlk - 4. května od 20:00, Fléda, Brno

Sunnbrella - 4. června od 19:00, Fléda, Brno

Mudhoney - 19. září od 20:00, Fléda, Brno

Pořadatel