Předprodej byl ukončen

Fast Food Orchestra
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Fast Food Orchestra

sobota 21.1.2017 od 20:00
Music Club Žlutý pes, Pardubice

O akci

FFO u ŽLUŤÁKA! 

FAST FOOD ORCHESTRA konečně zase jednou přijedou do Psa zahrát to svý nadupaný SKÁČKO, říznutý poctivou punkovou energií!

Kapela Fast Food Orchestra se formuje v letech 1994-96 se záměrem hrát hardcore punk, ale pod vlivem nezávislých amerických ska-punkových kapel takřka ihned nabírá dechovou sekci a stává se tak jednou z prvních tuzemských kapel hrajících převážně ska-punk. Od roku 1998 začínají Fast Food vystupovat po klubech a v roce 2000 vydávají na Emergency Records dnes již kultovní debutové album „Fugison Party“, které kráčí ve šlépějích tehdejších vlivů kapely.
Po dvou letech vychází druhá deska „…Last Food?!“, na které FFO ubírají na punku a začínají čerpat více z vlivů současného ska. Pravidelně plné kluby naznačují, že se hudební vývoj kapely shoduje s tím, čeho si publikum žádá. Formující se ska scéna vnímá Fast Food jako jednoho z rozhodujících žánrových interpretů a kapela získává čím dál víc na popularitě, ač ska samotné zůstává undergroundovým žánrem.
Třetí album „Mangrooves“ vychází v roce 2004 a zachycuje kapelu jako vyhrané těleso, které dále ustupuje od vlivů třetí vlny ska směrem k tradičnímu pojetí reggae, jamajského ska a rocksteady. Album je, v souvislosti s žánrovým vývojem kapely, obohaceno o hlas hostujícího člena, charismatického toastera Dr. Karyho. Fast Food se nadále těší vzrůstajícímu úspěchu a stávají se jednou z nejžádanějších klubových kapel v Čechách. Před vydáním dalšího alba se FFO ještě dostávají poprvé za oceán a odehrají téměř dvouměsíční turné po Brazílii.
Čtvrtá deska „Urban Menu“ z roku 2008 značí odklon od rocksteady a vrací se k současnějšímu ska, rychlým tempům a punkové energii. Na desce se také poprvé objevuje zpěvák Su-Sha, jehož vokální projev otevírá kapele nové možnosti. Je tak znát posun k větší stylové rozmanitosti a zvuk kapely se obohacuje o prvky dancehallu, ragga, hip-hopu nebo popu. Urban Menu vychází i v USA a Japonsku, kapela se stává pravidelným návštěvníkem tuzemských festivalů a po boku žánrových stars The Toasters vyjíždí na koncertní šňůru po Evropě.
„Utsuki“ z roku 2010 se drží v kolejích Urban Menu: dále přidává na punkové energičnosti, ale zachází mnohem dál v experimentování se zvukem a díky výraznějším elektronickým vlivům působí tanečněji. Kapela si udržuje status populárního koncertního tělesa, objíždí největší české festivaly a na sklonku roku vydává jako předzvěst další desky úspěšný videoklip „Party Is Over“.
Hned v roce 2011 Fast Food přicházejí s šestou řadovou deskou „Wanted For Cooking“, která se díky dosud nevídané míře experimentů s elektronickým zvukem posunuje do výrazně více tanečních vod. Nejúspěšnější píseň desky, „Modrá raketa“, pro Fast Food netypická českým textem, je ale naopak návratem ke kořenům a naznačuje další směřování kapely. To na sklonku roku 2012 potvrzuje dosud poslední počin, píseň „Karma Holiday“, ke které kapela natočila klip v Berlíně. 
V listopadu 2014 vydávají Fast Food Orchestra prozatím poslední desku s názvem ZEN, která obsahuje hity jako už zmíněnou Karma Holiday, Sousedi, Trouble Comes With Shoes nebo Wherever You Go....rok 2015 a 2016 je ve znamení turnéček - v současné době kapela připravuje další materiál a hned po Novém roce vyráží na další sérii klubových koncertů - jednou ze zastávek bude pardubický legendární Žlutý pes!

Více informací

Fast Food jsou:
Filip „Fido“ Vondrášek – vox, pozoun
Jakub „Su-Sha“ Sulženko – vox, saxofon
Michal „Kučín“ Kučera – kytara
Rosťa Rooster“ Koňařík – klávesy, programming
Adam „Eydamn“ Hejna – backing vox, trubka
Matěj „Havel“ Havlíček– basa
Martin „Medvěd“ Linhart – bicí

Pořadatel