Předprodej byl ukončen

Večer stopování - tři stopařské příběhy dobrodruhů
KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA

Večer stopování - tři stopařské příběhy dobrodruhů

úterý 17.1.2017 od 19:00
Sál B. Bakaly, Brno

O akci

3 přednášky
3 dobrodruzi
3 cestovatelské stopovací zážitky


Těšte se na hvězdu akce Cestou necestou Hogyho nebo Ondru Šperku a jeho stopování po Rusku a Mongolsku a další....


Hogy - Peter Hoferek -"Praktický návod, ako precestovať celý svet takmer zadarmo"

Že je možné cestovať aj bez peňazí, už dávno nie je tajomstvom. Jediné, čo naozaj musíte mať skôr, ako sa vyberiete do sveta, je guráž, optimizmus a za hrsť vedomostí, ktoré nadobudnete práve v tejto prezentácii. Peter Hoferek, ktorý s minimálnymi nákladmi navštívil vyše 50 krajín na troch kontinentoch vám prezradí svoje know-how a inšpiruje vás k cestovaniu. Dozviete sa, ako sa stopujú lode, ako zaplatiť za ubytovanie na vyše 6 mesiacov 2,5 eura, či ako sa dostať na svadbu v Kazachstane, na pohreb v Kambodži a nenechať sa zatknúť v Číne.

Ondra Šperka - Stopem do Ruska a Mongolska

Stop? Jednu noc spíš pod mostem, tu druhou u ruskýho oligarchy ve vlastním domě pro hosty, snídáš kaviár a přes den rybaříš na moři. Dvouměsíční cestování se zdviženým palcem s rusko-mongolskou příchutí. Tu mongolskou jsme ještě přikořenili návštěvou českého rozvojového projektu.Vše pod záštitou projektu Za Hranici Komfortu.

 

Wanderluke - Skandinávie

Jaké to je, vydat se stopem, sám, na cestu napříč celou Skandinávií až na „střechu“ Evropy – mys Nordkapp – a zase zpět, domů? Co se člověku honí hlavou tisíce kilometrů od domova, jen s krosnou na zádech? A kde bere síly pokračovat dál ve chvílích, kdy bojuje s počasím, smůlou, nedostatkem zásob, ale především sám se sebou? O tom i o všem dalším, co vás bude zajímat, bude povídat mladý cestovatel a fotograf Lukáš Koutný alias Wanderlukee.