Předprodej byl ukončen

Ivan Hlas Trio
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

Ivan Hlas Trio

pátek 7.4.2017 od 20:00
Mersey Klub, Brno

O akci

Známý český písničkář a hudebník Ivan Hlas, který se proslavil především písněmi k filmu Šakalí léta (r. 1993 ocenění Český lev za nejlepší hudbu), se po roce vrací do klubu Mersey. Perličkou je, že v tomto klubu hrál při příležitosti jeho otevření 9.10.1993.

Ivan Hlas

Ivan Hlas vyrůstal do čtyř let na Vinohradech, poté se přestěhoval na pražskou Hanspaulku. Vyučil se knihkupcem a tuto práci nějakou dobu skutečně dělal. Poté vystřídal mnoho dalších zaměstnání, pracoval jako topič, dělník, pošťák, zelinář, kulisák a další.

V lidové škole umění se učil hrát na kytaru pod vedením M. Mizery. V roce 1968 založil školní skupinu The Mice a v roce 1971 společně s Janem Velebou Žízeň. Později založil a vedl skupiny Navi Papaya, Továrna (new wave) a Ivan Hlas a Nahlas. Hrál i s kapelou Yo Yo Band nebo Ondřejem Hejmou. V současnosti vystupuje s Norbi Kovácsem a Olinem Nejezchlebou v Ivan Hlas Triu.

Jaroslav "Olin" Nejezchleba - violoncello

(*1960) Narodil se v Kyjově. Cellista, baskytarista, příležitostný hráč na mandolu a další strunné nástroje. Po absolvování brněnské konzervatoře působil a působí ve skupinách Marsyas, Etc..., ČDG (Vladimír Mišík), Blues Session, Njorek.

www.olinnejezchleba.cz

Norbi Kovács - kytara, zpěv

(*1968) Narodil se v Šale na Slovensku. Po prvních muzikantských zkušenostech se v roce 1992 odstěhoval do Prahy. Prošel mnoha kapelami jako Stará cesta, Red Wine, Plazma, spolupracoval s řadou interpretů, zejména s písničkářkou Radůzou. Věnoval se i pedagogické činnosti. Je členem skupiny Lokomotiva a hostuje u kapely PH 5.5. Věnuje se i hudbě filmové a scénické.

Vše o Ivanovi a kapele najdete na http://www.ivanhlas.cz/