Předprodej byl ukončen

Milan Knížák & AKTUAL Live
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock

Milan Knížák & AKTUAL Live

sobota 18.2.2017 od 20:30
Music Club Žlutý pes, Pardubice

O akci

Aktual s Milanem Knížákem

V roce 2017 oslaví první česká undergroundová kapela Aktual padesáté výroční od jejího založení. Skupina, která se s odstupem jeví jako ojedinělý hudební počin, a to nejen v českém regionu. Je pokládána za předchůdce punku, vnesla do hudebních produkcí řadu zcela nových prvků a nikdy ani náznakem nekoketovala s populárností. Naopak, byla a vlastně dodnes zůstává, drsným osamělým výkřikem, který nese pečeť undergroundu jako bytostného znaku bez ohledu na změnu společenských a politických poměrů.
Písně jako Atentát na kulturu, Miluju Tebe a Lenina, Vana rumu, Děti Bolševizmu (a samozřejmě další) byly textově a hudebně tak výjimečné, že se zcela odlišovaly od všeho, co tehdy vzniklo.


Kapela nyní v rámci "oslav" padesáti let od svého vzniku vyjíždí na rozsáhlé turné, které možná bude jednou z posledních možností Aktual s Milanem Knížákem v čele ještě vidět a slyšet.
Jednou ze zastávek se v únoru 2017 (sobota 18/2) stane i legendární pardubický klub Žlutý pes!

Momentální nástrojové obsazení umožňuje Aktualu hrát dravou rockovou muziku, jejíž základ ovšem tkví v jakési nervní neuspořádanosti a monumentálních, hypnotických bicích. A nad tím se vznáší  Knížákův kazatelský hlas, nemilosrdně tepající vše kolem.

Pořadatel