Předprodej byl ukončen

Nadoraz  Live !!!
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Nadoraz Live !!!

sobota 20.5.2017 od 19:30
Restaurace U Letců , Hradec Králové

O akci

O kapele

„Ve víně je pravda, v pivu síla ji unést“ – toto životní moudro se prolíná všemi skladbami NADORAZu. Časem se prokázalo, že právě na koncertech NADORAZu, se jeho platnost ještě násobí a umocňuje hodně vysokým exponentem.

Bezmála třicetiletá existence kapely začala účastí na Portách (opakovaně účast na celostátní přehlídce v Plzni, včetně koncertů na slavném Lochotíně). Původně folkové sdružení postupně obléká dixielandový kabát (Petera kupuje a učí se na kornet). Kapela hraje po celém území republiky a postupně se stává ozdobou všech velkých hudebních přehlídek. Základem metalového dixíku, či dixielandového punku je tradičně humor, recese. V historii skupiny jsou tři CD. Pivní hlad je nahrávka živého koncertu na LP. Natvrdo a Už máme basy piva koupený jsou studiové nahrávky.

Základem hudební tvorby celé kapely je humor a recese. Kapela vystupuje po celém území naší republiky a má i zahraniční zkušenosti (Rakousko, Německo, Polsko a Slovensko). Kromě koncertování se kapela také účastní hudebních festivalů, na kterých získala i mnohá ocenění – několikanásobný laureát Smiřického hrnce, výherce Olomouckého tvarůžku atd., NADORAZ natočil také několik televizních pořadů s ČT-Brno.

 

Více informací

Na všech akcích je NADORAZ považován za katalyzátor humoru a dobré nálady. V poslední době jste mohli NADORAZ slyšet na Trnkobraní ve Vizovicích, Folkovém Kvítku na Konopišti, Loštickém Tvarůžku, Smiřickém Hrnci, Porcinkuli v Hostinném atd.

NADORAZem prošla celá řada hradeckých a pardubických muzikantů a v polovině devadesátých let se z kapely stává band o 11-12 lidech. Únava materiálu vedla kapelníka Jiřího Peteru k tomu, že skupinu rozpouští (formou dnes již slavného posledního koncertu – pohřbu U vrtule v Hradci Králové). O rok později zakládá odpočatý Petera šestičlennou formaci Mladí a neklidní, která po dvou letech přijímá původní název. Z členů bývalého bandu dále vznikly kapely Pánská jízda a Nový paka.

Královéhradecký NADORAZ byl původně folkovou kapelou, ale postupně oblékl dixielandový kabát a dnes po více než dvaceti letech, s ironií sobě vlastní, hraje nejen swing, dixieland, country, ale i rap, funky a rock v nenapodobitelném provedení. Vystoupení NADORAZu je vhodné jak na samostatný koncert, tak na plesy, country bály, večírky, rauty,  pivní slavnosti, vinobraní, masopusty, hudební festivaly různých žánrů, apod.

Z historicky nejslavnější formace dnes zůstali Jirka Petera a Janis Vlachopulos. NADORAZ v posledních letech trochu přitvrdil, ale kmenovým autorem hudby i textů zůstal stále Jiří Petera, jehož písně tvoří osu repertoáru. Starší hity (Pivní hlad, Hoří, hoří v bordelu, Ježišmarjá, já jsem tak zdravej atd.) se na koncertech neustále ozývají.

Současná sestava

Jirka Petera

zpěv

trumpeta, banjo Pavel Urban

kytara, zpěv

Janis Vlachopulos

kontrabas, baskytara,

suzafon, zpěv Karel Sperat

tahací harmonika,

klávesy, zpěv

Jirka Kulička

klarinet, saxofony Rostislav Stárek

bicí, „tlučhuba“

Občas s námi zaskakují:

basa: Martin Hájek (JH Big Band, Fontána, Puzzle Jazz); Mirek Peš (Na tři kusy, Stop Time band, Big Band Aldis)

kytara: Pavel Urban ml. (Memphis), Ladislav Šrámek (Jazz Police, Stop Time Band), Petr Pařízek (JH Big Band, Stop Time Band)

bicí: Jan Kazda (Galileo Band, JH Big Band), Zdeněk Švec (James Band, Big Band Chrudim)