Předprodej byl ukončen

The Primitives Group
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

The Primitives Group

sobota 19.8.2017 od 19:30
Restaurace U Letců , Hradec Králové

O akci

Členové kapely Ivan Hajniš, Jarda Šantrůček, Ivan Drimaj, Josef Havlíček a Zdeněk Burda.

The PRIMITIVES Group je kultovní česká psychedelic rocková skupina.
Vznikla v roce 1965 pod názvem Primitivové.
Skupina je označována za jednu z prvních na světě, která na pódiu používala výtvarnou stylizaci, ohňové, kouřové, pyrotechnické, zvukové efekty a filmové projekce. S kapelou spolupracoval Ivan „Magor“ Jirous se svojí ženou a vymysleli líčení členů kapely podle hvězdných znaků Kabaly. Kultovními se staly speciální v té době naprosto unikátní originální happeningy v pražském F clubu – Fish Feast a Bird Feast. Skupina byla velice populární mezi diváky i hudebními kritiky už od svého založení až do roku 1969, kdy se rozpadla, když Ivan Hajniš emigroval do Švédska, kde žije do současnosti.

Obnovená verze Primitivů se vydala na turné koncem srpna 2016 a odehrála přes 20 koncertů v Čechách a na Moravě. Turné bude pokračovat i v roce 2017 a skupina překvapí ještě expresivnějším podáním své podiové show …
autor: Roman Brejcha

 

O vzniku nové kapely

Nápad comebacku The Primitives Group vznikl v autě na cestě domů, do Prahy, kdy jsme s kamarády Jirkou a Lucii v autě diskutovali odehraný koncert v Nymburku, v klubu U Strejčka.

Kamarádům se moc líbilo rockovější pojetí kapely ,,Ivan Hajniš & Dr. T.B.C. bandu, a položili mi otázku? Proč nepostavit novou, rockovější kapelu, která se bude jmenovat stejně tak jako moje kdysi tak úspěšní The Primitives Group.

Kromě Jirky a Lucky mě již mnoho lidí z branže dlouhá léta přemlouvalo k znovuzrození Primitivů. Nakonec se mi ten nápad docela zalíbil a postavili jsme na jaře letošního roku novou kapelu ,,The Primitives Group,,.

A stalo se……..

Lucka zkontaktovala bubeníka Pepu Havlíčka a ten okamžitě přislíbyl účast neboť Revival Tom Petyho se jim nějak zhroutil. No ale jen tak lehké to zase nebylo ….Za pár hodin si to Pepa rozmyslel, zavolal Lucce že nějakou jazzárnu jak Ivan hrál s The New Blues bandem nebude hrát – že chce hrát ráznej bigboš.

No ale zase to vzal nazpět po rozmluvě se mnou, když jsem vysvětlil Pepovi že chci taky správnej rock nářez a že nechám kapele volné ruce k budování repertoáru.

Pepa oslovil kytaristu Tomáše Pavelku a Jardu Šantrůčka na keaboards a ti přislíbyli 100% účast. Já jsem se zase zeptal Martina Bergmanna který dlouho snil o tom že by si rád zahrál v nějaké kapele. Věděl jsem že něco dokáže zahrát a tak jsme to s ním zkusili i když při prvních zkouškách to nebylo ono. Martin byl docela rezavej – dlouho s nějakou kapelou nehrál ale přislíbyl že se na to vrhne – a dokázal to svojí pracovitostí. Nakonec jsem oslovil kamaráda Zdeňka Burdu zakládajícího člena starých Primitivů a Zdenda byl nadšený tím že do toho jdeme. A tak vznikla nová sestava The Primitives group.

Ke kapele se přidali fantastičtí človíčci jako např: Josef Maděra videa a efekty, Jarda Horváth zvuk, Vlastimil Schaana Santroch vytvořil PG logo, webové stránky a podle návrhu Jirky Fučikovského banér PG. Slávek Jísa a Roman Brejcha manažéři, Leoš Zedníček bez kterého by nebyla na světě trička a stage-bannery Primitivů a Jablonecká posila Roman Posselt který nám vyrobil ty krásné stage-bannery, trička a jiné tiskoviny u jeho firmy Coyote 33 – fantastický lidičky a kamarádi..

Premiéra proběhla v Libockém pivovaru v Praze dne 18 srpna kde se dokoce čepovalo pivo -,,The Primitives BEER,, speciálně uvařené k tomuto koncertu! Pivo „The Primitives Beer“ uvařil David Pátek majitel Libockého pivovaru.

autor:Ivan Hajniš 18.8.2016

Další akce pořadatele

Hop Trop " Live 2024 " - 11. května od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Marien - 18. května od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Žalman a spol. - 25. května od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Fleret j.h. Zuzana Šuláková - 1. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Šláger Paráda - 2. června od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Robert Křesťan & Druhá Tráva - 15. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Veselá Trojka Pavla Kršky " Šlágr TV " - 16. června od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Antikvartet j.h. Epydemye - 13. července od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Duo Jamaha - 14. července od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Black Band SK - 28. července od 15:00, Letní areál U Letců, Hradec Králové

KEKS - 3. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

ODYSSEA rock - 24. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

František Nedvěd ml. se skupinou - 8. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

KAMELOT Roman Horký - 29. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

TAXMENI " Military Country " - 20. července od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

LOKÁLKA 50.let j.h. Pouta - 22. června od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

Michal Šindelář - 17. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

AC/CZ / Top AC/DC Tribute Show - 27. července od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové

NADORAZ 2024 - 31. srpna od 19:30, Letní areál U Letců, Hradec Králové