Předprodej byl ukončen

Folkový večer v Plasích – Plaské kulturní léto 2017
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Folkový večer v Plasích – Plaské kulturní léto 2017

úterý 4.7.2017 od 17:30
Knížecí Pivovar Plasy, Plasy

O akci

Folkový večer v Plasích slibuje, jak jinak než spoustu kvalitního a prověřeného folku. Se svými podmanivými texty už 4.7. vystoupí Robert Křesťan a Druhá tráva, kteří české folkové pole brázdí už 25 let. Správnou komorní folkovou atmosféru ale přijedou dotvořit i Míša Leicht a COP nebo pražský pop-rockový písničkář Jan Vytásek.

 

Robert Křesťan a Druhá tráva

Druhá tráva je česká bluegrassová skupina. Založili ji v roce 1991 textař, zpěvák a kytarista Robert Křesťan a banjista Luboš Malina, kteří odešli od Poutníků. Sestavu kapely doplňovali Luboš Novotný (dobro), Pavel Malina (kytara) a Jiří Meisner (baskytara). Bluegrass je hudební styl, který vznikl kolem roku 1948 ve Spojených státech a patří do skupiny stylů, které se nazývají Country & Western Music.

 

Míša Leicht a Cop

Skupina COP vznikla v roce 1978 a hned od počátku své existence slavila četné úspěchy. V letech 1982 – 1983 většina členů kapely emigrovala do USA a Kanady. Z celé sestavy zůstal pouze Míša Leicht, který má hlavní zásluhu na vzkříšení souboru. Do zlomového roku 1989 objížděla skupina bluegrassové přehlídky a koncerty. Skupina COP se díky svojí popularitě stala pravidelným hostem všech významných hudebních přehlídek v naší republice.

 

Jan Vytásek

Jan Vytásek je pražský pop-rockový písničkář. Jako nejmladší účinkující se objevil v koncertní verzi muzikálu Vlasy, jako finalista top 10 v soutěžích Bohemia talent a Zlín talent 2001 a prošel několika žánry. Působil jako frontman ve skupinách Professor, Lightmotif, PartyLeaders, Blackbirds a především své domácí autorské sestavy Jan Vytásek & Co).

 

Vstupenky:

Předprodej: 160,-

Na místě: 200,-

Děti do 10 let v doprovodu rodičů - zdarma