Předprodej byl ukončen

Na jednom břehu / 15th world music festival
FESTIVAL / KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Na jednom břehu / 15th world music festival

sobota 27.5.2017 od 15:00
Letní kino Širák, Hradec Králové

O akci

Mezinárodní hudební festival NA JEDNOM BŘEHU slaví patnáct let. Každým rokem nabízí vysokou úroveń dramaturgie a sleduje světové novinky v oblasti world music. Letošní ročník zpestřuje estonská světová jednička žánru world music i česká art-popová legenda. Celou dramagurgii najdete od 30 dubna na našem nově připravovaném webu a tištěný program získáte při vstupu do areálu zdarma. Zvýhodňujeme rodiny s dětmi /děti do 14-let zdarma/ a vozíčkáře /zdarma s doprovodem/, hlásíme se ke skupině HateFree Culture festivalů. Doprovodnou atmosféru tvoří vybrané stánky s českou i zahraniční kuchyní, čajovna, vinotéka i originální domácí produkty. Na závěr vás čeká afterparty v klubu Springfield s Tea Jay Ivo a Hey Key.

Vybráno z dramaturgie:

TATA BOJS / Jedna z nejstylovějších mainstreamových kapel s chytrými texty, s vizuálně, zvukově a scénicky naplněnými koncerty. Konečně se s nimi potkáme i v Letním kině v Hradci Králové!

JAMES HARRIES / Britský písničkář, trvale usídlený v Praze již desítku let. Osobnost se „zlatým hlasem“ nepostrádá energii dítěte ani lyrické vyjadřování básníka. Pobíhá na pódiu, srší vtipem, vypráví historky, všímá si lidí v publiku, jeho show je daleko živější než jakákoliv nahrávka. 

TRAD. ATTACK! / Aktuální držitelé Estonian Music Awards hned v několika kategoriích včetně skupiny a alba roku již zjezdili svět. Tradiční nápěvy spojují se samply hlasů z archívních nahrávek a s vlastním hudebním hledáním. Oduševnělé i poetické kompozice, občas docela příbuzné našim DVA, staví na přirozené zpěvnosti i tom, že si jejich tvůrci nekladou žádné hudební hranice.