Předprodej byl ukončen

The Necks (AUS)
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

The Necks (AUS)

čtvrtek 11.5.2017 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Tři dekády už brázdí australské trio The Necks širými hudebními pláněmi mezi jazzem, improvizací a ambientem. Ve čtvrtek 11. května se naživo představí v olomouckém Jazz Tibet Clubu.

The Necks natočili celkem 19 alb a mají pověst té nejlepší z kultovních, stylově nezařaditelných kapel. Vytváří jemně strukturované zvukové plochy, které čerpají z jazzu a minimalismu, a stylové hranice volně překračují. Bicí, basa a klavír se stávají jednotným organismem, který generuje hypnotický vír pohlcující čas i prostor. 

Každý z členů kapely si vydobyl respekt jako silná a samostatná osobnost – bubeník Tony Buck doprovázel jazzmany Branforda Marsalise a Ernie Wattse, vede hardcore improvizační sestavu Peril. Basista Lloyd Swanton vydal osm alb se svojí skupinou The Catholics, s níž byl třikrát nominován v cenách ARIA, což je australská verze Grammy. Velké renomé získal, když doprovázel bluesmana Jimmyho Witherspoona a třikrát zvítězil v cenách Australian Jazz and Blues.

Přesně třicet let po prvním koncertě vydávají The Necks svoji patnáctou studiovou desku Unfold. Novinka dokazuje, že trio ani po třiceti letech neztratilo nic ze své originality a energie, možná právě naopak – zkušenosti nabrané z tří dekád improvizací je dělají pořád lepšími. A umí to, co zvládnou jen ty nejvýjimečnější nahrávky – vytrhnout nás z každodennosti a přenést do úplně jiného světa.

Více informací

http://www.thenecks.com

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Bára Zmeková - 19. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc