Předprodej byl ukončen

Fešáci  50 let
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Fešáci 50 let

čtvrtek 12.10.2017 od 19:00
KC Semilasso, Brno

O akci

V roce 2017 to bude 50 let, kdy v severočeském Ústí nad Labem vznikla slavná legendární česká  country skupina FEŠÁCI.

Kapela vznikla 22.12.1967 jako  Greenes o pár let později se přejmenovává na „Blue Grass Hoppers“. Založili jí Pavel Brümer, Karel Poláček a Jan Turek. V roce 1974 přichází do kapely Michal Tučný, Petr Novotný a Tomáš Linka z pražské skupiny Greenhorns a kapela se přejmenovává na název „Fešáci“ .

Od roku 1974 do roku 1980, tedy po dobu 6 let spolupráce s těmito novými členy, vznikly u Fešáků písně a skladby, které navždy vešly do podvědomí posluchačů a diváků celého národa.  Kapela po celé své 50 ti leté období veřejně vystupuje se svými dnes již legendárními saloony, plnými známých a oblíbených písní i nezaměnitelného fešáckého humoru, po celé naší republice i Slovensku. Je málo tuzemských skupin, které bez přerušení účinkují takto dlouhé období a po celou tuto dobu rozdávají radost nejen u nás ale také v zahraničí (USA, Austrálie, Norsko, Švédsko, Řecko a zbytek Evropy). Kapelou prošlo více než 60 známých umělců a techniků.

 V lednu tohoto roku nastoupila skupina do nahrávacího studia a začala natáčet nové trojalbum, na kterém budou nejslavnější písně z celého 50 ti letého období, ale i úplně nové písně z posledního 5 letého období kapely. Na toto album pozvala i své bývalé kolegy a kolegyně a zajímavé hosty.Tuto kompilaci vydává v květnu firma Supraphon. Vychází také kniha se zpěvníkem s nejznámějšími písněmi Fešáků a dosud nevydané fotografie doplněné o historické údaje. V květnu tohoto roku vyjede kapela také na celorepublikové turné, které zakončí 19.12.ve svém mateřském místě v Ústí nad Labem. Jeden z vrcholů tour bude i galakoncert v pražské Lucerně 23.11. Na tomto turné zazní to nejlepší za celé padesátileté období skupiny a zazpívají i známí hosté a bývalé sólové kapely jednotlivých členů. Fešáci zde pozvou všechny své bývalé členy, hosty a vzpomenou na své původní zesnulé spoluhráče a také hlavně na Michala Tučného, který by se v tomto roce dožil 70 let.

 

Více informací

web: www.fesaci.cz

Vstupné sezení u nás zatím 14. řada za 290,-Kč

 

Další info na : https://semilasso.cz/akce/detail/fesaci-50-let