Předprodej byl ukončen

Cimbal Classic
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Worldmusic

Cimbal Classic

neděle 3.9.2017 od 19:00
Zámek Belcredi Líšeň, Brno

O akci

Cimbal Classic je brněnská nadžánrová kapela Kateřiny a Dalibora Štruncových (mj. houslistka a cimbalista skupiny Javory sourozenců Ulrychových), která patří už téměř pětadvacet let mezi stálice a nejosobitější uskupení české folkové a alternativní hudební scény. Své jubileum spadající právě do roku 2017 bude průběžně oslavovat svými koncerty, na kterých zazní výběr posluchačsky nejúspěšnějších písní, které se za ty roky nastřádaly na jejich deseti profilových, žánrově rozličných albech. Jedním z nich bude také koncert v Brně-Líšni, který proběhne 3. září 2017 v rámci ukončení tradičních Líšeňských hodů.

Štruncův autorský rukopis a zpěv jeho ženy Kateřiny dělají z Cimbal Classiku nezaměnitelný soubor, který se samozřejmě opírá i o další šikovné muzikanty. V současné době hraje Cimbal Classic v šestičlenném složení. Katku a Dalibora Štruncovy coby pilíře a pěvecké frontmany kapely doplňují hobojista a sopránsaxofonista Rastislav Kozoň, violistka Katka Kovaříková, basista Juraj Valenčík a mandolinista Martin Krajíček. Dnešní Cimbal Classic, to je hudba ovlivněná folkem, folklórem, ale i vážnou hudbou plující někde na rozhraní těchto menšinových žánrů.

Máte-li rádi průzračné a čisté melodie, lyrické, přemýšlivé a vtipné texty propojené přirozeným zpěvem a nadprůměrným muzikantským řemeslem, pak Vás Cimbal Classic určitě nezklame.

Snad i Vám „cimbalclassická komořinka“ učaruje a vtáhne Vás do svého laskavého světa.

 

 

Více informací

Vstupné na sobotní večerní zábavu 100 Kč (předprodej i na místě), vstupné na nedělní koncert 200 Kč (předprodej) / 230 Kč (na místě). Kombinovaná vstupenka zábava + koncert 250 (pouze předprodej). Všechny časové údaje jsou orientační kromě nedělního koncertu. Předprodej vstupenek – TIC, Dům pánů z Lipé, Smsticket, Chovatelské potřeby Kotlanova 7.