Předprodej byl ukončen

Gogo Penguin (UK)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika

Gogo Penguin (UK)

úterý 3.10.2017 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

VZRUŠUJÍCÍ PULSUJÍCÍ JAZZ OVLIVNĚNÝ ELEKTRONIKOU

Proměnlivé lámané beaty, telepatická souhra a slabost pro hymnické melodie – to vše přispívá k nezaměnitelnému, zcela jedinečnému zvuku GoGo Penguin, kapely považované za vůbec nejzajímavější počin, který se na britské scéně v posledních letech objevil.

Složením by mohlo jít o typické klavírní trio, ale zatímco melodické a harmonické nápady a struktura skladeb vycházejí z klasiky a jazzu, rytmy čerpají z elektronické hudby. Právě toto setkání protikladů činí unikátní akusticko-elektronický zvuk GoGo Penguin tak vzrušující a vytváří tolik působivou a emocemi nabitou hudbu, která čerpá z opojné kombinace vlivů od umělců jako Brian Eno, John Cage či Squarepusher, ale i z atmosféry deštěm zmáčených šedivých ulic Manchestru.

GoGo Penguin jsou součástí legendárního jazzového labelu Blue Note Records. Jejich debutové album Fanfares bylo nominováno na nejlepší jazzové album v Gilles Peterson’s World Wide awards a BBC Music ho komentovalo slovy: „GoGo Penguin se zdají být předurčeni k velkým věcem.” Jejich nahrávka V2.0 (Gondwana Records) byla nominována na album roku 2014 v rámci prestižních britských cen Mercury Prize. V loňském roce vydali na Blue Note ceněné album Man Made Object.