Akce byla zrušena

Ken Mai ( -花の鎮魂歌 )
DIVADLO / VÝSTAVA / Představení / Umění

Ken Mai ( -花の鎮魂歌 )

středa 27.9.2017 od 20:00
Loď Tajemství bratří Formanů, Praha

O akci

KEN MAI (Japonsko) je respektovaný umělec, tanečník japonského tance " buto " (anglicky též butoh ),choreograf, jogín a učitel žijící ve finských Helsinkách.
Jako jeden z mála buto tanečníků studoval u obou zakládajících mistrů stylu, pana TATSUMI HIJIKATY a pana KAZUA OHNA. 

Vystoupil na pódiích renomovaných světových festivalů např : WOMAD ( uk tour ), EDINBURGH, PARIS BUTOH, MEXICO DEATH FESTIVAL, WORLD VILLAGE
BARCELONA BUTOH nebo OPEN LOOK INTERNATIONAL DANCE FESTIVAL. Jeho poslednímu severoamerickému turné ( spring us tour 2017 ) nadšeně apludovalo Chicago, Seattle nebo Portland. 

KEN MAI se tanci buto věnuje přes 27.let. Dostal se k němu i díky svému zájmu o gymnastiku, bojová umění, herectví, balet, německý výrazový tanec, hru na bubny a 16.letému studijnímu pobytu v klášteře v Koytu. Jako režisér, lektor a tanečník spolupracoval s umělci celého světa. Jeho taneční premiéru na palubě divadelní lodi TAJEMSTVÍ uvádí tanečnice YAZZ za podpory řady přátel a fanoušků. 

Představení : REQUIEM OF FLOWER  の鎮魂歌
Choreografie a tanec: KEN MAI
Život květiny je sice krátký, ale během několika dní se stává stejně věčným jako vesmír. Moment, kdy květina rozkvete, je tou nejpůvabnější a nejerotičtější. Následně, když se její pyl rozšíří do celého světa, aby bylo počato budoucí potomstvo, květina odevzdá svou krásu a začne umírat. Námětem tohoto díla jsou zákony vesmíru – vznik a zánik. Koncept práce vychází z formy básnického i dramatického vyjadřování a vše sděluje přímo ze srdce, čímž v divácích pěstuje představivost a kreativitu.

BUTO WORKSHOP >>> Lektor : KEN MAI ( Japonsko )
Středa 27.9. 2017 >>> 16:00 - 19:00
Cena za workshop je 550,- Kč. 
Účastníci workshopu mají vstup na představení zdarma.
Přihlášky : yazz.dancer@gmail.com Telefon : 00420606122251
TÉMA : Hledejte esenci krásy a poznávejte, že v přírodě je temnota i světlo. Když tančíte s čistým srdcem, krása tance vyjde najevo. Proto je důležité nejdříve očistit sami sebe skrze cvičení těla, mysli, dýchání a smyslů a poté se přesunout do stavu představivosti a transformace. Vnímání neviditelné energie pohybů může být nalezeno za viditelnými pohyby. Otevřete svoje srdce.