Předprodej byl ukončen

Hidden Orchestra (UK)
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Jazz, Klasika

Hidden Orchestra (UK)

pondělí 27.11.2017 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Žánrově nezařaditelní, tajemní a hlavně nenapodobitelní – to všechno jsou Hidden Orchestra ze skotského Edinburghu.

Jejich originální hudební fúze jazzu, post-rocku a ambientu bývá někdy označována jako ideální soundtrack k nočním procházkám, k čemuž svádí název jejich osm let starého debutu Night Walks. V jejich skladbách ale rozhodně nejsou jen rozjímavé nálady, místo v nich má i energická smršť – nakonec kapela disponuje hned dvěma bubeníky. Hidden Orchestra z muzikální poctivosti jazzu vydestilovali něco zcela unikátního a jejich volnomyšlenkářský přístup k žánrům či zvukům dělá z kapely zcela ojedinělé těleso, jehož hvězda neustále stoupá.

Hudební kolektiv shromážděný kolem multiinstrumentalisty, producenta a skladatele Joe Achesona, přijede představit již třetí album Dawn Chorus, vydané letos v červnu. Jde o hodně osobní, spletité a unikátní dílo. Celé je postavené na rozsáhlé sbírce nahrávek ptačího zpěvu a dalších zvuků přírody, které byly pečlivě zachyceny po dobu několika let na rozmanitých místech nejen ve Velké Británii. Přírodní zvuky jsou na desce propleteny s vrstvami basových linek, bicích, elektronických zvuků, perkusí, piana a dalších nástrojů. Na albu se podílel také český kvartet Clarinet Factory.

Živé obsazení tohoto pozoruhodného ansáblu bude obsahovat dvoje bicí (Jamie Graham, Tim Lane), piano a violu (Poppy Ackroyd) a samozřejmě basu a elektroniku v rukou Joe Achesona.