Předprodej byl ukončen

Koncert sboru Collegium Alouisi
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Worldmusic

Koncert sboru Collegium Alouisi

čtvrtek 24.8.2017 od 16:00
Kostel sv. Jakuba Staršího , Lednice

O akci

Navštivte koncert tohoto malého pěveckého tělesa, které vás zaujme svým nadšením pro barokní a renesanční hudbu a dá vyniknout krásné akustice zámecké kaple v Lednici, která je farním kostelem.

Pěvecký sbor Collegium Alouisi  z.s.pod vedením varhaníka a sbormistra Miroslava Frydrycha  oživuje chrámy na Mikulovsku a Břeclavsku barokní, renesanční a klasicistní hudbou.  Sbormistr vyhledal a nastudoval se sborem krásné, radostné staré skladby a rád by vám je předvedl v co nejautentičtější podobě. 

Více informací

Jsme nadšenci staré hudby a naším cílem je přiblížit ji současnému publiku – spolu s tím je naším cílem představit publiku úžasnou akustiku kostelů na Jižní Moravě, jejichž krása, půvab a v neposlední řadě nádherně znějící varhany vytvořené starými mistry nám všem umožní přiblížit se době vzniku děl, která hrajeme a zpíváme. Bude to propojení historických skladeb v historickém prostředí a zasazeno do současnosti.

Důležitým cílem je také snaha oživit mnohé naše památky, vdechnout jim znovu život naším a nejen naším zpěvem, a možná také získat donátory na opravu těch objektů, které by to potřebovaly.

Budeme hrát a zpívat díla těchto autorů:

G. Battisty  Alouisi, Františka Tůmy,  Adama Michny z Otradovic, Claudia Monteverdiho, André Campry, Karla Loose, W. A. Mozart a dalších.