Předprodej byl ukončen

The Ills [SK] & Metronome Blues [NZ/CZ] & Kannout [CZ]
KONCERT / Hudba – Pop, Punk, Rock

The Ills [SK] & Metronome Blues [NZ/CZ] & Kannout [CZ]

úterý 10.10.2017 od 20:00
Kabinet MÚZ, Brno

O akci


THE ILLS (SK)
Dve gitary, basa, bicie a žiadny spev. The Ills si potrpia na hutný a hlučný sound, vycibrený vzájomne sa dopĺňajúcimi gitarovými vyhrávkami a podmanivými basovými linkami. The Ills sú síce zaraďovaní do post-rockovej škatuľky, no v ich inštrumentálnych skladbách nájdete aj prvky shoegazu, math-rocku či progrocku. Sú pre nich charakteristické predovšetkým živé vystúpenia, v ktorých sa hudobné majstrovstvo a intímne pasáže spájajú s až punkovou živelnosťou a metalovou tvrdosťou. Kapela doteraz nahrala štyri albumy. Po debute To Wish Impossible Things (2010) a oceňovaných nahrávkach Splendor (2012) a Zoya (2014) vydala v apríli 2016 svoj štvrtý kritikmi zatiaľ najlepšie prijatý album Ornamental or Mental. Piesne z neho hralo okrem českého Rádia 1 a Radia_FM, aj kultové americké rádio KEXP zo Seattlu, ktoré skladby z neho hrá na dennej báze a skladbu "4:17" zaradilo do Song of the Day, BBC Radio, najväčšie nemecké rádio WDR 1 Live a poľské, holandské a slovinské rádiá, pochvaľne sa o nich vyjadril aj šéf najväčšieho európskeho showcaseového festivalu Eurosonic, či predstaviteľ festivalu The Great Escape.
 

Více informací

BC: http://bit.ly/2x62AcO
WEB: http://bit.ly/2x6vrO0
FB: http://bit.ly/2x6Nd3O

METRONOME BLUES (CZ/NZ)
Metronome Blues se poprvé zjevil na začátku roku 2015 coby sólo projekt NovozélanďanaRhyse Braddocka, jedné poloviny noisového dua Gerda Blank. Metráky, až tuny akusticky/elektronicky/noisového materiálu, který Rhys, pořídil za roky cestování po světě, však vyžadovaly nejen zvuk regulérní kapely, ale hlavně spřízněné duše. Ty Rhys našel v Honzovi Čapkovi a Lukáši Baumannovi, kteří dnes obalují kostru jeho skladeb tím potřebným svalstvem.Stejnojmenné album, které vyšlo jako debut Rhysova sólo projektu digitálně v červnu 2015, bylo nahráno v letech 2000-2008 v různých městech a v různých studiích v Melbourne, Tokiu, Londýně a v New Plymouth na Novém Zélandu.
BC: http://bit.ly/2x6mnIT
FB: http://bit.ly/2x6FvXj

KANNOUT (CZ)
Kannout je čtyřčlenná alternativní kapela z Jihlavy fungující od roku 2014. Prezentuje se pomalejší atmosférickou hudbou vycházející z moderně pojatých rockových základů v kombinaci s post hardcore. Hudební podklad je pak doplněn netradičně pojatým vokálem zpěvačky Lary.
FB: http://bit.ly/2x6xRML
YT: http://bit.ly/2x6fRCd