Předprodej byl ukončen

Adrian T. Bell/ Dj Mardoša
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Rock, Worldmusic

Adrian T. Bell/ Dj Mardoša

úterý 11.9.2018 od 19:30
Cargo Gallery - Smíchovská náplavka, Praha

O akci

04. září vychází třetí sólové album Adriana T. Bella s názvem Navigator.

Adrian T. Bell, britský muzikant usazený v Praze, dříve též frontman postpunkové skupiny The Prostitutes, vydává své třetí sólové album nazvané jednoduše Navigator. Vzniklo ve spolupráci s americkou hudební producentkou Sylvií Massy, držitelkou několika cen Grammy, která spolupracovala s hudebníky jako Johnny Cash, Prince, Red Hot Chilly Peppers či Tom Petty and the Heartbreakers. Album vznikalo na jaře tohoto roku v proslulém studiu La Fabrique v Saint-Rémy de Provence a v pražském studiu Faust.

Po předcházejících dvou sólových albech Different World (cena Apollo za album roku 2014) a Night and Day přichází Adrian T. Bell se svou doprovodnou skupinou The Sleeper Agents s albem, které vypráví o životních dilematech současného muže v moderním světě. Muže, který by rád dobýval a zachraňoval svět, ale realita všedního dne nabízí spíše rutinu placení složenek a permanentně ucpaných stoupaček. „Můj dědeček pracoval jako policista během náletů v Londýně a měl plné ruce práce se zachraňováním lidských životů,“ říká Adrian. „Já jsem se v šestnácti letech dal k námořnictvu a obeplul jsem svět. Takové možnosti naplnění mužské potřeny seberealizace se dnes v realitě evropské metropole hledá opravdu těžko. Každý druhý z nás sní o tom, že je spící agent a jednoho dne mu zazvoní telefon a dostane pokyn ke splnění nějaké záchranné akce, za kterou nás všichni poplácají po ramenou.“   

Spolupráce s novou hudební producentkou přinesla nové zkušenosti. Sylvia Massy říká, že se umělcům, které produkuje, snaží svou prací poskytnout rám, ve kterých jejich dílo lépe vynikne. „Sylvia má sice spoustu nápadů a velmi nekonvenčních zvukových experimentů, ale výsledný zvuk zachovává autenticitu demo nahrávek. Přesně tak jsem si to představoval,“ říká Adrian. „Když jsem se v lednu dozvěděl, že Sylvia, renomovaná a velmi žádaná producentka, souhlasila s mou nabídkou na spolupráci, chvíli mi trvalo, než jsem tomu uvěřil. Sylvia mi pak dala podmínku, že musím každý den napsat jednu skladbu. A tak jsem skládal, pod tlakem, tak ostatně dosahuji nejlepších výsledků. Většina z těch demo nahrávek se nakonec dostala na desku.“

Výsledkem je devět silných tracků, z nichž má nejméně sedm singlový potenciál. Žánrově není deska jednoznačně vyhraněná, je na ní slyšet americana, Motown, funk i naprosto přímočarý pop. Pojmenovaná je po singlu Navigator, skladbě, která se kromě prostor studia nahrávala i v pražských kostelích – varhany jsou od Svatého Salvátora a zvony od Svatého Víta.      

Křest desky Navigator proběhne 11. září na lodi Cargo kotvící v Praze na Vltavě. Společně s Adrianem vystoupí i Lenka Dusilová, o afterparty se postará DJ Mardoša.     

Adrian pochází z britského Newcastle upon Tyne, od roku 1992 žije s rodinou v Praze. Vystudoval krajinnou architekturu, v Praze se živil jako kreativec v reklamě. Je známý též jako frontman postpunkové formace The Prostitutes. 

Vystupující

Adrian T. Bell (CZ) – web

Více informací

VSTUOENKY V PŘEDPRODEJI: 200,- KČ/ NA MÍSTĚ 250,- KČ

Další akce pořadatele

Xavier Baumaxa - 24. dubna od 20:30, Cargo Gallery - Smíchovská náplavka, Praha