Předprodej byl ukončen

Krausberry, Traffic Jam / Golden_eye.hb
KONCERT / Hudba – Rock

Krausberry, Traffic Jam / Golden_eye.hb

pátek 17.9.2021 od 20:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

Koná se v rámci

O akci

První koncert podzimního koncertního seriálu v havlíčkobrodském klubu.

Klub Oko Havlíčkův Brod, 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz.

Vstupné v rámci přenosného pasu na pět koncertů: 150 Kč. Samostatné vstupné v předprodeji i na místě: 300 Kč.

Předprodej: Obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Cafe-art Oko, www.smsticket.cz.

Parkování: před klubem (parkoviště Smetanovo náměstí – po 18. hodině bez poplatku).

Více informací

KRAUSBERRY (www.krausberry.cz)

„Enfant terrible českého blues a zpívající bubeník“ Martin Kraus si svoji první opravdovou zkušenost s hraním v kapele odbyl v hanspaulské legendě Bluesberry. Jeho křičené „hitíky“ „Párek v těstíčku“, „Rekreace s ROH“ nebo „Nové wawky“ se staly vděčným zpestřením všech koncertů kapely. Kraus při interpretaci písniček připomínal spíše ze řetězu puštěného divokého démona.“ (Internetová encyklopedie rocku Bigbít)

V roce 1985 Martin Kraus nedobrovolně odchází z kapely Bluesberry a tak trochu na truc zakládá Krausberry („Byla to v podstatě truc-parta, vždyť nás Introvič vyhodil celou kapelu.“). O rok později se Krausberry objevují na havlíčkobrodském „Ostrově“ v soutěžní přehlídce kapel Rocková Vysočina. Po profesionalizaci na jaře 1987 Krausberry nahrávají u Pantonu svoje první „épéčko“. Skladby „vycházejí z moderního bělošského blues s prvky tvrdého rocku s dominujícím shoutingem Martina Krause. Důležitou složkou jejich tvorby jsou humorné a ironické texty.“ (Encyklopedie jazzu a moderní populární hudby).

Koncertní projev kapely stojí na rtuťovitém Krausovi, jemuž se pro jeho neustálý pohyb na pódiu říká „český Mick Jagger“. „Jeho skvělý, v minulosti mnoha hospodami testovaný, vyřvaný vokál skvěle doplňuje svojí „pološílenou“ mimikou obličeje a pódiovou gymnastikou přesně jako frontman „stounů“ (Encyklopedie Bigbítu). Své kvality nám v havlíčkobrodském klubu předvedl před třemi lety.

Krausberry mají na kontě šest studiových alb. První elpíčko natáčejí v roce sametové revoluce. Album nazvané jednoduše „Krausberry“ obsahuje zásadní hity jako Ohníčky nebo Náš dům. Kapela stačí o dva roky později ještě nahrát CD „#### stačí drahoušku“ a poté si dává pětiletou pauzu. Po obnovení kapely Krausberry nahrávají „Na větvi“ (1996), „Šiksa a gádžo“ (1998), „Na hrad!“ (2002) a „Nálada“ (2007). Před dvěma lety, v květnu 2014 je diskografie kapely doplněna o záznam živého vystoupení. Počin „Živě v Malostranské besedě“ nám na dvou discích servíruje celkem čtyřiadvacet skladeb, z nichž většinu důkladně prověřil čas a jsou skutečnými hity – Starý časy, Na hrad, Horoskop, Do nebe, Emil.

TRAFFIC JAM (www.stockfest.cz/traffic-jam)

Havlíčkobrodská blues rocková kapela, založená v časných ranních hodinách jednoho podzimního dne roku 1998 v brodském baru U Ficka Jaroslavem Bořilem (Boříkem) a Pavlem Doležalem (v současné době kytarista JazzJoint).

Původně čistě bluesová kapela má dnes v repertoáru asi 40 skladeb, které si kapela sama aranžuje. Vedle bluesových standardů tak v repertoáru najdeme instrumentální skladby s bluesovými, rockovými, jazzovými či rock´n´rollovými prvky. Zastoupeny jsou skladby od B.B.Kinga, Willie Dixona, Erica Claptona, Led Zepellin či řady dalších vzorů. Najdeme i čistě jazzové skladby jako Faminco či Bolero od Maurice Ravela.

Současné složení kapely:  Jaroslav Bořil (baskytara, zpěv) – Robert Frei (kytara) – Jiří Libra (bicí) – Jaroslav Prachař (klávesy) – Eva Nováková (zpěv)

Line up:

20:00  TRAFFIC JAM

21:30  KRAUSBERRY

***

Koncert je součástí čtvrté sezóny GOLDEN_EYE.HB PODZIM 2021

pátek 17. září 2021 - KRAUSBERRY / TRAFFIC JAM

pátek 1. října 2021 - BSP BASS

pátek 15. října 2021 - M.T.O. UNIVERSAL

pátek 29. října 2021 - ABRAXAS / LIVIN FREE

pátek 12. listopadu 2021 - PRAYING MANTIS (GB) / HAIRY GROUPIES

***

Vstupenky v ceně 300 Kč kromě portálu www.smsticket.cz také v prodeji na těchto prodejních místech:

1) Ethno obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod, Horní ulice, PO-PÁ 9-17:30

2) Cafe-art Oko Havlíčkův Brod, Smetanovo náměstí, ÚT-SO 13-22

Dobrou možností je zakoupení přenosného pasu na pět koncertů 4. sezóny GoldenEye za 1.100 Kč.

Bližší informace o koncertech: e-mail: kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728