Předprodej byl ukončen

Pjér la Šé’z a Ondřej Smeykal: Síla odevzdání
KONCERT / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Hudba – Spirituální

Pjér la Šé’z a Ondřej Smeykal: Síla odevzdání

čtvrtek 27.10.2022 od 18:00
Zámecké nádvoří, Litomyšl

O akci

Pjér la Šé’z a Ondřej Smeykal: Síla odevzdání 

Mluvené slovo doplňované hudbou, hudba doplňovaná mluveným slovem. Hudebně filozofický dialog dvou úžasných vědomých mužů Pjéra la Šé'ze a Ondřeje Smeykal.

Ačkoli tvoříme celý svůj svět naprosto individuálně a samostatně, jsme stále plně v rukou božích. Vědomí této skutečnosti přináší pokoru, stejně jako může vyvolat frustraci. Všichni jsme si zvláště v předchozím čase prošli velkou zkouškou důvěry v Ducha, Vesmír, prozřetelnost boží… Můžeme se snažit světu vnutit svou vůli a čelit zklamání a hněvu, když se věci nedějí dle našich představ. Stejně tak se ale můžeme s důvěrou odevzdat, nechat věci se dít a pozorovat, co je nám sdělováno a kam jsme vedeni. S odevzdáním může dojít k silnému propojení.

ONDŘEJ SMEYKAL je český profesionální hráč na didgeridoo. Svým unikátním a svérázným projevem objevuje nové dosud neprobádané oblasti hry na didgeridoo a posunutím zvukových možností nástroje o několik řádů dále tak pro současné interprety představuje velkou výzvou. Svým pojetím tak vytvořil svou vlastní kategorii. Poukazuje na bohaté kreativní možnosti tohoto nástroje. Maximální využití dechového fondu, práce bránice, mimických a artikulačních svalových skupin spolu s obrovským rytmickým potenciálem didgeridoo činí v podání Ondřeje z obyčejné děravé větve jakýsi malý komorní orchestr. Osobité kouzlo Smeykalova živého přednesu tak v nejednom posluchači budí silný dojem zastoupení většího počtu hráčů.

Pjér La Šé'z je uznávaný psycholog, provozuje soukromou psychoterapeutickou praxi, ve které doprovází své klienty na jejich cestě při hledání a realizaci osobní svobody. Je autorem knih: Indián - Zpráva o archetypu, Den svatého Ignora, Cesta, Psychologie souhlasu. Dlouhodobě spolupracuje s Jaroslavem Duškem v divadelním představení Vizita, Čtyři dohody a Pátá dohoda. V hudební oblasti působí ve znovu obnovené bigbítové kapele Rakousko-Uhersko. Zajímají jej především otázky možností lidského bytí v tomto světě.

 

Další akce pořadatele

Koncert Patrik Kee a Istvan Sky: Jsme stále na dotek - 26. května od 18:00, Piaristický chrám, Litomyšl

Ondřej Smeykal koncert - 8. května od 18:00, Nadace Josefa Plívy, Svitavy

Maok a Marek Cinko: Nový den - 22. září od 19:00, Piaristický chrám, Litomyšl