Předprodej byl ukončen

Dunaj
KONCERT / Hudba – Blues, Elektronika, Folk / Country, Jazz, Klasika, Rock, Spirituální, Worldmusic

Dunaj

pondělí 14.11.2022 od 19:00
Fléda, Brno

O akci

Kultovní brněnská kapela Dunaj přichází po 26 letech s novým studiovým albem

Album Dunaj Za vodou obsahuje deset nových autorských písní, které kapela nahrála v jarních měsících letošního roku ve spolupráci s dvojicí producentů a instrumentalistů – Petrem Ostrouchovem a Aid Kidem, kteří jsou společně podepsáni pod úspěšným a oceňovaným albem Lenky Dusilové „Řeka“ (2020). Nahrávky vznikly ve Studiu Sono se zvukovým mistrem Milanem Cimfem.

 

V souvislosti s vydáním nové desky přichází Dunaj na pódia s novým programem, ve kterém představí písně z tohoto alba. Ale samozřejmě dojde i na osvědčené “dunajovky”.

 

Na plánovaném koncertě na Flédě navíc Dunaj své nové album pokřtí. Koncert bude výjimečný i tím, že základní tříčlennou sestavu Dunaje doplní oba hudební producenti tohoto alba - Petr Ostrouchov (dříve Sto zvířat, nyní Blue Shadows) a Ondřej Mikula (Aid Kid, Zvíře jménem Podzim, Kittchen). Součástí rozšířené sestavy bude také hudebnice a zpěvačka Bára Zmeková.

 

O Dunaji

Hudební skupina Dunaj byla součástí brněnské alternativní scény v 80. a 90. letech.
V roce 2018 obnovila svoji činnost a v současné době vystupuje s původním i novým repertoárem. Letos na podzim vydává kapela nové album Dunaj Za vodou. 

Sestava:

Vladimír Václavek - kytara, baskytara, zpěv

Josef Ostřanský - kytara, zpěv

Pavel Koudelka - bicí, zpěv

 

Vystupující

Dunaj (CZ) – web / web

Pořadatel