Předprodej byl ukončen

Festival zdraví a jógy
FESTIVAL / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / SOUTĚŽ / ZÁPAS / ZÁVOD / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Gastro / Osobní rozvoj / Sport

Festival zdraví a jógy

sobota 13.5.2023 od 8:30
Střelnice - spolkový dům, Tábor

O akci

FESTIVAL ZDRAVÍ A jÓGY

sobota 13. května 2023

Spolkový dům Střelnice TÁBOR

Jógové studio Yogastation Tábor a Umělecká agentura RichART vás srdečně zvou na 2. ročník Festivalu zdraví a jógy. Můžete se těšit na přednášky, lekce jógy, muzikoterapii, doprovodný program a workshopy a výstavu. Nebudou chybět ani prodejní stánky lokálních výrobců.  Jógové lekce zahájí jógovou terapií Martin Wagenknecht. Dalším skvělým  lektorem bude Václav Krejčík s lekcí Jóga pro všechny. Po obědové pauze se můžete těšit na čakrajógu s lektorkou Barborou Hynšt Hu. Odpolední přednášky budou na téma Domácí lékárna s léčitelkou Jarkou Vomáčkovou a na téma Ajurvéda a zdravé stravování s Janou Shanti Navrátilovou. Na závěr nás na velkém sále čeká společná meditace a kirtan neboli mantra session, tedy zpěv manter. Tato závěrečná meditace stejně jako doprovodný program je v ceně vstupenky, kterou zakoupíte na jakoukoliv lekci nebo přednášku nebo ke vstupence na celý festival. Podpoříme také dobrou věc. Část výtěžku ze vstupného poputuje pro Adámka Mihála. Podporujeme projekt rodiny „Dostat Adámka na nohy!“ http://www.pomozteadamovi.cz

 

VELKÝ SÁL  - přednášky a jógové lekce

  8:30 – 10:00  Martin Wagenknecht – „Jógová terapie“

10:30 – 12:00  Václav Krejčík – „Jóga pro všechny“

13:00 – 14:30  Barbora Hynšt Hu - prožitková lekce „Čakra jógy“

15:00 – 16:30  Jarka Vomáčková  - přednáška „Domácí lékárna“ 

17:00 – 18:30  Jana Navrátilová  - přednáška „Ajurvéda – zdravé stravování podle dóš“

19:00 – 20:30  Lucie Huříková – meditace a kirtan (zpěv manter)

 

Martin Wagenknecht - Jógová terapie

Když se řekne "jógová ásana" , většina z nás si představí nějakou krkolomnou pozici, která zároveň působí esteticky. Při tomto pojetí častokrát forma přebíjí vnitřní kvalitu a "překotné" zaujímání taových pozic může být pro naše tělo příliš zatěžující. Místo toho svou pozornost zaměříme na základní jógové principy. Ty nám pomohou zaujímat pozice způsobem, který bude k našemu tělu šetrný a naši pozornost od vnější formy namíří "dovnitř". Způsob této praxe je trvale udržitelný a přináší na fyzické úrovni to, co je cílem veškeré jógové praxe - vyrovnanost a harmonii.

http://tao-yoga.cz/

 

Václav Krejčík - Jóga pro všechny

Základním principem cvičení dynamické jógy (powerjógy) je pozdrav slunci a opakování jednotlivých ásán v rytmu dechu ve "vzorci" pozdravu slunci. Lekce probíhá v klidném rytmu dechu se základními pozicemi (ásana). Tento rytmus umožňuje správné zvládnutí dechu, spojení dechu a pozic do jednoho celku, koncentrovat se a uvolnit se v koloběhu celé jógové praxe. Na začátku lekce se věnuji  správné technice uvolnění, rozhýbání těla, dechu a svalové práci uvnitř těla, tzv. bandh (zámků). V průběhu lekce praktikovány základní dynamické pozice bojovníků a z nich jsou vytvářeny jednoduché sekvence podobných a příbuzných ásan. Jde o plynutí v rytmu dechu s vědomou pozorností k tělu a dechu. Lekce končí šavásánou (relaxační pozicí) a krátkou meditací. Lekce je vhodná pro všechny - jak pro začátečníky, tak pokročilé.

www.vaclavkrejcik.cz

 

Barbora Hynšt Hu - Čakra jóga

Prožitková lekce čakra jógy jako cesta skrze křižovatky těla, mysli a srdce, jako tiché a živé navázání vztahu mezi zjevným a skrytým, posvátným a obyčejným.
Lekci vede: barbora hynšt hu / www.barborahu-yoga.cz 

 

Jarka Vomáčková - přednáška Domácí lékárna

Často se stačí rozhlédnout kolem sebe, doma, hlavně v kuchyni, a můžeme najít přesně to, co potřebujeme k posílení a obnovení našeho zdraví. Koření, zelenina, ale i jiné běžné ingredience dokáží často více, než tušíme. Tradiční, opomenuté, ale stále funkční recepty. Připomeňme si šikovnost a moudrost našich předků. Jarka Vomáčková - terapeutka a lektorka přírodní medicíny s velkým srdcem. Kromě v Čechách tradičních bylinek a oblíbené aromaterapie, se ve své praxi často inspiruje ruskou (šungit, baňkování, …) a japonskou (makrobiotika, moxování, …) přírodní léčbou.

 

Jana Shanti Navrátilová - přednáška Ajurvéda

Ájurvéda je vědou uvědomělého žití, jež vznikla ve starověké Indii.  Ájurvéda vyučuje takový životní styl, který pokud ho člověk žije, předchází nemocem a těší se pevnému zdraví a pocitu pohody. Jana Shanti Navrátilová je milovnicí přírody, ájurvédy a védských studií. Ve svých aktivitách vychází z holistického pojetí medicíny a také ze zkušenosti s meditací a jógou. "Mým posláním-dharmou je práce s lidmi a péče o ně. Dlouhodobě se věnuji ájurvédě se zaměřením na ájurvédské procedury a masáže. Je to má životní cesta, která mi pomohla k sebeuzdravení, naplňuje můj každodenní život a přináší radost a štěstí jak mě tak i mým klientům".

https://www.shantistudio.cz/

 

Lucie Huříková - meditace a kirtan

Srdečně zveme všechny milovníky meditací, manter i indických nástrojů na mantra session - kírtan, společné zpívání manter. Indové i posvátné Védy hovoří o tom, že žijeme v období Kaliyugy, kdy je velice těžké meditovat v tichu, jako tomu bylo v předchozích období z hlediska vrtkavosti naší mysli a smyslů. Abychom kultivovali nejen svá fyzická těla, potřebujeme krmit potravou i naši duši. Přijďte se nechat omýt občerstvující hudební sprchou a přítomností strávenou každý sám se sebou a přitom všichni společně. Pokud vás brzdí pocit, že neumíte zpívat, pak to pojďme společně přejít, neboť nejmocnější stále zůstávají slova, která vyslovujeme. Indický doprovod: harmonium, mridanga (indický buben), kartály (činelky).

https://www.luciehurikova.cz/

 

Vstupné

390 Kč (v předprodeji) / 450 (na místě)  - 1 přednáška nebo 1 lekce

1.390 Kč (v předprodeji) / 1.500 Kč (na místě) - vstupenka na celý festival. Lekce a přenášky dle vlastního výběru, v ceně doprovodný program a závěrečná meditace.

Děti do 6 let - vstup zdarma.

Předprodej přes SMS ticket.

 

Doprovodný program

12:00 – 13:00 Bubenický workshop a hra na meditační nástroje – pro děti i dospělé

8:00 – 21:00 Výstava – Fokus Tábor

 

Stánkový prodej

Farma mezi řádky

Putovní pražírna – kavárna a pražírna Tábor

Yoggspiration - podložky a pomůcky na jógu

DarNaDřevu - krabičky a šperky

Nápoje Lásky - elixíry z bylin

Shatna - design a móda Tábor - oblečení na jógu

Esenciální  oleje Young Living

Dar ze srdce - náramky z léčivých minerálů

CBD – české výrobky z konopí