Předprodej byl ukončen

Velikonoční koncert
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika, Pop

Velikonoční koncert

sobota 15.4.2023 od 18:30
Kostel sv. Jakuba Většího, Přelouč

O akci

Velikonoční koncert s vynikajícími interprety, kteří nám přinášejí prožitek v podobě nejznámějších melodií v tento neopakovatelný velikonoční čas.

Program:

1. J. S. Bach - Adagio g moll z I.sonáty pro sólové housle 
2. G. F. Händel - Ombra mai fu 
3. W. A. Mozart – Ave verum corpus 
4. A. Stradella – Pieta, Signore! 
5. F. Schubert - Ave Maria 
6. G. Bizet – Agnus Dei 
7. W. A. Mozart - Alleluja 
8. G. Tartini - Sonáta g-moll op. I č.10 ´´Didone Abbandonata´´ 
                                       - Adagio
                                       - Presto non troppo
                                       - Largo
                                       - Allegro commodo
9. Ch. Gounod – O Divine Redeemer 
10. Ch. Gounod – Ave Maria 
11. G. Caccini - Ave Maria
12. A. Dvořák – Biblická píseň č.4, 5, 10 
13. J. Massenet - Meditace z opery Thäis
14. A. H. Malotte - The Lord's Prayer 
15. C. Franck - Panis Angelicus

 

Více informací

 

Marie Dvorská - sólistka, komorní hráčka a primistka orchestru České filharmonie, držitelka 1.ceny z Mezinárodní houslové soutěže Jaroslava Kociana, vítězka různých národních soutěží, 3.ceny z mezinárodní soutěže Bohuslava Martinů v Rakousku, získala ocenění za interpretaci skladeb Henryka Wieniawského, aj. Studovala nejprve u svého otce, PhDr.Ladislava Dvorského (žák prof.Josefa Muziky, ten patřil spolu s J.Kubelikem a J.Kocianem mezi tři nejslavnější a nejvýznamnější žáky prof.Otokara Ševčíka). Poté studovala na LŠU Voršilská v Praze u prof.Zd.Vyorala. Pak navázala studiem u prof.Václava Snítila na Pražské konzervatori a také u stejného pedagoga prof.Václava Snitila na Akademii múzických umění v Praze (HAMU). Absolvovala úspěšně též postgraduální studium na MusikHochschule Winterthur-Zürich a roční soukromé studium na Královské hudební akademii v Londýně (obě školy u prof.György Pauka). Účastnila se mnoha mezinárodních seminářů, houslových kurzů a letních hudebních škol (např.sedmitýdenní pobyt v Izraeli u slavné Idy Haendel, dva roky za sebou tříměsíční letní škola v Meadowmount School of Music v USA, absolvovala jeden semestr na hudební akademii Toho Gakuen v japonské Toyamě. Zdokonalovala se pod vedením např. Vladimira Spivakova, Eduarda Grache, Vadima Gluzmana, Shlomo Minze, Josepha Silversteina, Igora Ozima aj. Sólově vystupovala v Evropě, Japonsku, Izraeli, USA aj. Pořídila nahrávky skladeb Ant.Dvořáka pro Český rozhlas. Aktivně se věnuje i komorní hře a občasné pedagogické činnosti. Stálou členkou orchestru Česke' filharmonie je od roku 2002, kde ovšem už dva roky předtím působila jako stálá výpomoc. Jejím vzorem, inspirací a tématem jejího mnohaletého badání je francouzská virtuoska Ginette Neveu.

 

Miguelangelo Cavalcanti

Rakousko-brazilský barytonista Miguelangelo Cavalcanti je sólistou Opery Národního divadla. V roce 2000 debutoval na scéně Státní opery jako Hrabě Luna ve Verdiho Trubadúrovi. Zpěv studoval v Recife, Karlsruhe, na Bachově akademii ve Stuttgartu, na Královské hudební akademii v Londýně a v Paříži. Ve studiích pokračoval u A. C. Mediny, E. Saque a G. Hornika. Jeho pěvecké začátky jsou spojeny s Teatro Nacional de Sâo Carlos v Lisabonu. V letech 1995–2001 byl sólistou Opery v Grazu. Byl stálým hostem v Théâtre Royal de la Monnaie v Bruselu, účinkoval v Teatro Filarmonico ve Veroně i v operních domech v Lipsku, Hamburku, Kolíně nad Rýnem a Basileji. V letech 2004 až 2011 byl sólistou Státní opery Praha. Ve Státní opeře ztvárnil řadu klíčových rolí barytonového repertoáru, např. Escamilla (Bizet: Carmen), Verdiho Rigoletta, Nabucca, Germonta (Traviata), Hraběte Lunu (Trubadúr), Rodriga (Don Carlo) a Amonasra (Aida), Donizettiho Enrica (Lucie z Lammermooru), Pucciniho Scarpiu (Tosca), Wolframa (Wagner: Tannhäuser) nebo Jochanaana (R. Strauss: Salome). Kromě operního repertoáru se věnuje koncertní tvorbě a věrný zůstává i brazilské hudbě (Heitor Villa-Lobos, Carlos Gomes, César Guerra-Peixe, Alberto Nepomuceno). Hostoval na festivalech v Bregenzu a Salcburku, na Beethovenově festivalu v Bonnu, festivalu v rakouském Attersee a Festivalu Bély Bartóka v Maďarsku nebo na Carinthischer Sommer. V roce 2015 vedl mistrovské kurzy v brazilském Belému. Od roku 2015  zpíval hlavní role ve Státní opeře v Praze v  operách: Salome (J. Strauss), La Traviata (G.Verdi), Rigoletto (G. Verdi), Nabucco (G. Verdi), Don Carlo ( G. Verdi), Il  Trovatore (G. Verdi),  Aida (G. Verdi), Tosca (G. Puccini), Carmen (G. Bizet), Romeo et Juliete (Ch. Gounod). Věnuje se koncertní činnosti po celém světě.

 Miguelangelo Cavalcanti – operní pěvec | Hudba « Best of ... - Profesní magazín (ibestof.cz)

 

Noema Erba - je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

Noema Erba, Soprano | Facebook

noemaerba.com/