Předprodej byl ukončen

Imaginaerum - VDO Malá Haná
KONCERT / Hudba – Metal

Imaginaerum - VDO Malá Haná

sobota 19.8.2023 od 20:00
Letní kino, Boskovice

O akci

Imaginaerum je sedmé studiové album finské symphonic metalové skupiny Nightwish.  

Album vypráví příběh o starém umírajícím hudebním skladateli, který vzpomíná na své mládí. Současně vznikl stejnojmenný film.    

Dirigent orchestru Malá Haná Petr Zapletal je velikým fanouškem skupiny Nightwish, takže je nasnadě vrhnout se s orchestrem do projektu jeho srdci blízkému. Aranžmá pro velký dechový orchestr připravil Jakub Gabarík.

Dechový orchestr Malá Haná je na scéně již dvacátý třetí rok a v roce 2022 vydal své třetí album s názvem „Psát od prvních řádků”, kde jsou také zaznamenány dvě věty z Imaginaera - Taikatalvi a Storytime. 

Letní kino Boskovice jsme pro náš projekt vybrali proto, protože jde o jeden z nejkrásnějších a největších amfiteátrů v České republice a Boskovice jsou také součástí Malé Hané, ke které se hrdě hlásíme.

Orchestr je pro tuto akci vhodně doplněn několika profesionálními hráči, přibude také smyčcový kvartet, ženský sbor, metalová rytmika a zejména sólisté: Lydie Jurková, Alexandra Komárková a Jiří Palán. Jde o erudované profesionály a myslíme, že to na výsledku bude znát!

Pořadatel

Česko kulturní, z.s.