Předprodej byl ukončen

Cimbal Classic Kateřiny a Dalibora Štruncových
KONCERT / Hudba

Cimbal Classic Kateřiny a Dalibora Štruncových

neděle 26.3.2023 od 18:00
Dělňák Líšeň, Brno

O akci

CIMBAL CLASSIC KATEŘINY A DALIBORA ŠTRUNCOVÝCH: JARNÍ KONCERT + KŘEST KNIHY

Jarní koncert na líšeňském Dělňáku přinese nejen osobité poselství autorských písní  této nezaměnitelné kapely, ale i dvě mimořádné události. Posluchači se mohou těšit jak na premiéru časosběrného klipu k písni Na líšeňským kostelíčku, tak také na křest a autogramiádu knihy a zpěvníku s názvem 30 let (nejen) písní od cimbálu.

Vstupné: 350/400,- Kč.

Předprodej a více informací: www.kclisen.czwww.smsticket, Copycentrum, Jírova 10, Brno-Líšeň. Pořádá KC Líšeň.

Více o knize

 

Významný moravský cimbalista, skladatel, pedagog ale také poutavý vypravěč Dalibor Štrunc v knize nechává nahlédnout čtenáři do rodinné kuchyně Cimbal Classicu a vedle pozoruhodného příběhu nabízí i podnětná zamyšlení. Autor vzpomínek stopuje kořeny své hudební inspirace - od lidových tradic rodného Valašska až po osobnosti různých žánrů. Před námi defilují populární postavy ze světa folkloru, folku i vážné hudby. S autorem se ocitáme i v centru jeho vlastních interpretačních aktivit, ať už se souborem Cimbal Classic či s dalšími hudebními projekty.

 

„Kniha akcentuje, že zkoušíme i koncertujeme v Líšni. Je poklonou a poděkováním za to, že mě Líšeň přijala a stala se mi domovem, kde se cítím dobře,“ přemítá autor. „Je ohlédnutím za řadou podnětů, které jsem během těch třiceti let prožil. Myšlenky se točí nejen kolem kapely, ale hledají i odpovědi na otázky, odkud se berou ty podněty vedoucí k tvorbě hudby a písničkaření od cimbálu. Co nás muzikanty a posluchače svádí na jednu tolik vzájemně obohacující cestu. Jakou roli hrají v našich rozhodnutích rodiče a taky, jak si je hudba blízká třeba se sportem. Snažil jsem se psát velmi osobně a snad i hravě. Hlavně však pro radost svou i potencionálních čtenářů.“

 

Součástí knihy je i zpěvník se sedmdesáti písněmi, které se nastřádaly v archivu Cimbal Classicu a jejichž autory jsou vedle Dalibora Štrunce i další textaři jako Alena Binterová a Josef Prudil. „Knihu uzavírají i příspěvky našich přátel a muzikantských souputníků, mezi kterými nechybí Slávek Janoušek, Vlasta Redl, Roman Burian nebo Milan Tesař, vyjmenovává autor. Věřím, že lákadlem pro Líšňáky bude na křtu knihy i premiéra obrazového klipu z Líšeňského kostelíčku. Točili jsme jej průběžně celý loňský rok a k vidění budou i další půvaby líšeňské krajiny,“ uzavírá Dalibor Štrunc.