Předprodej byl ukončen

Prohlídky Hradce Králové s architektem Gočárem
DIVADLO / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / WORKSHOP / LEKCE / Cestování / Outdoor / Představení / Osobní rozvoj / Umění

Prohlídky Hradce Králové s architektem Gočárem

neděle 11.6.2023 od 10:00
Bílá věž, Hradec Králové

O akci

🤩 Vydejte se do Hradce Králové, které se pro svou bohatou architekturu pyšní přezdívkou Salón republiky. Jeho ulicemi vás provede herec v roli věhlasného architekta Gočára 🎩!

Prohlídka 11. června 2023 bude speciální! Profesor Gočár totiž dostal svolení nahlédnout do Biskupské knihovny 📚. V dopolední části prohlídky tak budete mít výjimečnou příležitost prohlédnout si několik ilustrovaných prvotisků, které světlo světa spatřily ještě předtím, než Kryštof Kolumbus doplul do Ameriky ⛵.

Užijte si spojení divadelní hravosti 🎭 a neformálního vzdělávání 👨‍🏫. Architekt Gočár rád vypráví příběh o tom, jak se barokní vojenská pevnost během pouhých 30 let proměnila v moderní evropské město 🌇. Rozhodně neminete hradecké dominanty:

🔸 Bílá věž, která se tyčí nad Velkým náměstím

🔸 Gotická katedrála sv. Ducha

🔸 Secesní Galerie moderního umění

🔸 Kotěrovo Muzeum východních Čech, které je národní kulturní památkou

🔸 Kubistické fasády tvořící kulisy Masarykova náměstí

🔸 Sbor kněze Ambrože, co připomíná parník

🔸 Gočárovo Gymnázium J. K. Tyla ve tvaru otevřené knihy

 

Program celodenní prohlídky:

🔹 V 10:00 se potkáme u Bílé věže. Zde začíná dopolední část prohlídky „Komentovaná vyhlídka z Bílé věže“ a „Historický Hradec“: Bílá věž – kaple sv. Klimenta – katedrála sv. Ducha – Galerie moderního umění – Šatlava a kobky odsouzenců.

🔹 Ve 13:00 se zastavíme na rychlý oběd.

🔹 Ve 14:00 pokračujeme od Klicperova divadla. Zde začíná odpolední část prohlídky „Salón republiky“: Muzeum východních Čech – Masarykovo náměstí – Ulrichovo náměstí – Sbor kněze Ambrože – Gymnázium J. K. Tyla.

🔹 Program končí přibližně v 18:00 na Tylově nábřeží. Odtud je možné s architektem Gočárem pokračovat za ochutnávkou místního piva.

 

Zajímá vás jen část z celodenní prohlídky? Zakupte si na ni samostatnou vstupenku!

🔸 Celodenní prohlídka (10:00–18:00) – 600 Kč

🔸 Komentovaná vyhlídka z Bílé věže (10:00–11:00) – 200 Kč

🔸 Historický Hradec (10:00–13:00) – 300 Kč

🔸 Salón republiky (14:00–18:00) – 400 Kč

V ceně prohlídky i jednotlivých částí jsou zahrnuty veškeré vstupy. Součástí jsou přestávky na odpočinek a osvěžení. Prohlídky jsou vhodné pro osoby starší 12 let. Pro osoby s omezenou hybností a rodiče s kočárky účast nedoporučujeme.

 

👉 Vyberte si jednu z variant prohlídky a kupte si vstupenku v předprodeji. Nebo nám zavolejte na +420 777 637 888 a domluvte si vlastní termín 😉

Pořadatel