Předprodej byl ukončen

Světový tenor Paolo Lardizzone
KONCERT / Hudba – Klasika

Světový tenor Paolo Lardizzone

neděle 23.7.2023 od 18:00
Zámek Nový Studenec, Ždírec nad Doubravou

O akci

Dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji pozvala na již 3.Slavnostní koncert. 
Pozvání přijal Světový tenor Paolo Lardizzone. Prvně uslyšíte Orchestr Zámku Nový Studenec - dirigovat bude Martin Peschík a vystoupí též Noema Erba česká sopranistka. 


Přijďte si vychutnat zcela mimořádnou atmosféru tohoto rodinného zámku. https://www.facebook.com/zameknovystudenec                               

Program:

W. A. Mozart - Malá noční hudba - 1. věta

G. Puccini - Gianni Schicchi – O mio babbino caro

G. Verdi - La Traviata - La donna è mobile

G. Puccini - La Bohème - O soave fanciulla

G. Verdi - La Traviata - předehra

A. Dvořák - Rusalka - Měsíčku na nebi hlubokém

G. Puccini - Turandot - Nessun dorma

P. Mascagni - Cavalleria rusticana - Intermezzo

E. de Curtis - Torna a Surriento

F. Lehár - Giuditta - Meine Lippen sie kuessen so heiss

E. de Curtis - Non ti scordar di me

S. Gastaldon - Musica proibita

L. Denza - Funiculi, Funicula

F. Sartori - Time To Say Goodbye

E. di Capua - O sole mio

Jedinečná příležitost slyšet na Zámku v Novém Studenci italského tenoristu, který nemá v Čechách konkurenci a na světových scénách sklízí potlesk vestoje. Paolo Lardizzone miluje své publikum po celém světě, v České republice pravidelně účinkuje v divadlech v Plzni, Českých Budějovicích, Českém Krumlově, Liberci, Praze a Ostravě. Na Slovensku pravidelně hostuje ve Státní opeře v Banské Bystrici, publikum ho mělo možnost ocenit i v opeře v Bratislavě. Od roku 2013 získává uznání kritiků po celém světě a byl také definován jako:“… mladý José Carreras“.Za vystoupení v roli Edgara v opeře Edgar od Pucciniho získal nominaci na nejprestižnější výroční cenu České republiky za nejlepšího operního zpěváka: Cenu Thálie 2015. Spolu s operní pěvkyní Noemou Erbou, která působila především v zahraničí a nyní stále více vystupuje v České republice zazní program těch nejznámějších árií a duetů pro tenor a soprán.

 

Dejme Zámku opět život a radujme se společně z každé akce.


Krásné letní dny Tanellno s.r.o.  

 

Sólisté:

Paolo Lardizzone, italský tenor, rodák z italského Militella začal studovat zpěv pod vedením Maestra Giacoma Rocchettiho a později u Maestra Nazzarena Antinoriho v Accademii Beniamino Gigli v Recanati. Žije ve městě Camerino di Macerata. Svůj debut uskutečnil v roce 2007 rolí Manrica ve Verdiho Trubadúrovi na milánském Festivalu Castello Sforzesco. V roce 2008 se s velkým úspěchem poprvé zhostil role Vévody z Mantovy ve Verdiho Rigolettovi, pod taktovkou Maestra P. Gelminiho. Zpívá úlohu Ghina v Doninzettiho opeře Pia de Tolomei, Macduffa v opeře Macbeth Giuseppe Verdiho a rytíře Des Grieuxe v Manon Lescaut Giacoma Pucciniho pod taktovkou Maestra E. de Filippis, Maria Cavardossiho v Pucciniho Tosce, Turiddu v Sedláku kavalírovi od P. Mascagniho, s režisérem Maestrem L. de Marchim, Dona José v Carmen pod taktovkou Maestra A. Benigniho. V letech 2010/2011 v úloze Alfreda ve Verdiho Traviatě, Kalafa v opeře Turandot Giacoma Pucciniho. V sezóně 2013/2014 zpívá Alfreda ve Verdiho Traviatě na Mezinárodním festivalu v Pekingu, Vévodu z Mantovy v Rigolettovi v Boloni a Parmě, Cavardossiho v Tosce ve Spoletu, Manrica v opeře Trubadúr v Trentu, účastní se opery Rigoletto jako Vévoda z Mantovy v rámci worldvision pod taktovkou Maestra Zubina Mehty. V roce 2014 na scéně Operního divadla in chorvatském Splitu zpíval roli Fausta v opeře Mefistofele Arriga Boita, pod taktovkou Maestra Niksa Bareza. V říjnu 2014 vystupoval v úloze Radamese (Aida) v Káhirském divadle a v opeře v Plzeni. V listopadu zpíval Alfreda v Traviatě se souborem Compagnia d'Opera Italiana na turné po Německu a Rakousku. V prosinci 2014 pak Cavardossiho v Tosce a vystoupil na Festivalu Puccini při příležitosti otevření Villa Argentina ve Viareggiu. V lednu 2015 se opět objevil v roli Radamese na scéně Opera Theatre v Káhiře. V lednu 2015 velmi úspěšně pěvecky ztvárnil role Cania v Komediantech a Turiddu v Sedláku kavalírovi v divadle v Plzni. Poté vystoupil ve Francii s Mozartovým Requiem a na turné po Španělsku a Francii jako Pinkerton v Madama Butterfly. V roce 2016 vystoupil opět v roli Macduffa v Macbethovi, a to v plzeňském divadle. V současné době zpívá v roli Radamese v Aidě na scéně Dolnobavorského divadla v Německu. Přehled posledních představení z roku 2018 – 2022: Eventi Passati 2018 | tenorelardizzone (tenorepaololardizzone.com) Eventi Passati 2019 | tenorelardizzone (tenorepaololardizzone.com) Články: https://www.tenorepaololardizzone.com/interviste Recenze: https://www.tenorepaololardizzone.com/recenzioni Videa: https://www.tenorepaololardizzone.com/video Foto z představení: https://www.tenorepaololardizzone.com/on-stage?lightbox=dataItem-jffyv4oo

Noema Erba, česká sopranistka

V loňském roce se již představila Noema Erba publiku na Zámku Nový Studenec a bude tomu tak i letošní rok.

Noema Erba je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí.

Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung.

Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku,

v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále v Itálii: ve Florencii Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata , v Teatro Verdi v Pise, v divadle Ariston a Centrale v Sanremu, v divadle Teatro Moderno v Grossetu, atd.

V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

https://www.facebook.com/NoemaErba

https://www.instagram.com/noemaerba/

https://noemaerba.com/

Martin Peschík studoval hru na klavír a dirigování na Konzervatoři v Českých Budějovicích. Je absolventem oboru dirigování na Janáčkově akademii múzických umění v Brně ve třídě prof. Jana Zbavitele. Jako dirigent spolupracoval s Národním divadlem v Brně, Moravskou filharmonií Olomouc, Jihočeskou komorní filharmonií, Západočeským symfonickým orchestrem Mariánské Lázně a dalšími. V Jihočeském divadle působí od roku 2002 nejprve jako sbormistr a dirigent a od ledna roku 2008 už jako šéfdirigent. Nastudoval zde řadu oper, operet a baletů (Rigoletto, Faust, Nápoj lásky, Hubička, Marta, Rusalka, Jakobín, Cikánský baron, Netopýr, Čardášová princezna aj.). Dirigoval v řadě evropských zemí (Německo, Rakousko, Švédsko, Norsko, Nizozemí, Švýcarsko, Dánsko) a na významných hudebních festivalech (Janáčkovo Brno 2004, Opera 2003 a 2005, Festival komorní hudby Český Krumlov aj.)

 

Další akce pořadatele

Světový tenor Paolo Lardizzone - 12. května od 17:00, Zámek - Zrcadlový sál, Chroustovice

Jarní koncert - 23. dubna od 18:00, Kostel sv. Jana Nepomuckého, Kutná Hora

Dušičkový koncert - 3. listopadu od 15:30, Kostel sv. Vavřince, Vysoké Mýto

Jarní koncert - Mistři klasiky - 5. května od 18:00, Kostel sv. Mikuláše, Jaroměř