Předprodej byl ukončen

Insania + Dark Gamballe
KONCERT / Hudba – Metal, Rock

Insania + Dark Gamballe

čtvrtek 20.7.2023 od 19:00
Letní kino Špilberk, Brno

O akci

Insania a Dark Gamballe v Letním kině na Špilberku!

Vystupující

Insania (CZ) – web Dark Gamballe (CZ) – web

Více informací

INSANIA na novém albu GRRRotesky (Smile Music, 2022) navazuje na předchozí album Na počátku byl spam a na základ silné metalové rytmiky s výraznou elektro-syntezátorovou stopou dál vrství sarkasmy a ironii. Na GRRRoteskách ale tentokrát zachází ještě dál v nadhledu i sebeironii, jak naznačují např. skladby „Narvi svůj testosteron jinam“,„Ses ztrapnil“ nebo „Jedeme peklo“. Koncepce nahrávky si hraje s groteskností dějinných událostí, vizuál je pojatý jako gangsta verze grotesek 20. let 20. století. Název alba i turné „GRRRotesky“ je kombinací dvou emocí: pobavení vs. vztek (komiksové grrr), které se budou vzájemně doplňovat na prknech, co znamenají podsvětí!

INSANIA vznikla roku 1987, po několika koncertech jí byla roku 1988 ze strany brněnské StB zakázána další činnost. Poté chvíli působí pod krycím názvem Skimmed a pod touto hlavičkou v roce 1990 vydává LP New Insanity, jednu z prvních nezávislých desek v Československu. Roku 1992 obnovuje činnost opět pod názvem INSANIA a v novém složení vydává roku 1994 první CD Crossfade, které mělo ohlas i v zahraničí. Kapela dále koncertuje po celé Evropě, vydává se na turné do USA a hraje společně s kapelami jako je Voivod, Nomeansno nebo Killing Joke. Od roku 1991 se datuje její přátelský vztah s Jello Biafrou (ze sanfranciských Dead Kennedys).

INSANIA je kultem na tuzemské tvrdě alternativní scéně. Za dobu svého působení mj. čtyřikrát převzala cenu Anděl. Naposledy v roce 2023, kdy bylo album GRRRotesky oceněno jako nejlepší rockové album předcházejícího roku. Řada ocenění pochází také z rockově zaměřené ankety Břitva včetně zařazení skupiny do Galerie legend.

DARK GAMBALLE

Crossoverová kapela hrající od počátku devadesátých let, mající na svém kontě 14 studiových alb a stovky koncertů.

Velkou zbraní skupiny je dokonale vybroušený zvuk, špičkové výkony všech muzikantů, hitové ambice písní, které jsou podpořeny

neopakovatelnou rozmanitostí a fantazií, skvělými českými texty a precizním vokálem.

Několik jejích alb, včetně aktuální desky Romance panenky a kladiva, bylo nominováno mezi tři nejlepší Rockové počiny roku v prestižní anketě Akademie populární hudby ANDĚL.

Aktuální deska též získala ocenění Album roku 2021 na Českých výročních rockových Cenách Břitva.

Pravidelně se účastní největších domácích festivalů Masters of Rock, Metalfest a spousty dalších...