Předprodej byl ukončen

Slavná Ave Maria a jiné perly klasické hudby
KONCERT / Hudba – Klasika

Slavná Ave Maria a jiné perly klasické hudby

sobota 9.9.2023 od 16:00
Kostel Nanebevzetí Panny Marie, Česká Skalice

O akci

Program: 

P. J. Vejvanovský  -  Sonáta g moll       
A. Scarlatti  -  Gia il sole dal Gange        
D. Stachovitz  - Veni Consolator            
F. Schubert  -  Ave Maria                         
J. K. Kuchař -  Adagio As dur a Fantasie d moll    
G. Ph. Telemann  -  3 hrdinské pochody    
C. Franck -  Panis Angelicus                       
A. Dvořák – Biblické písně č. 4, 5, 10   
G. Caccini  - Ave Maria                            
J. F. C. Fischer - Ciacona F dur                
G. F. Haendel  - Alleluja - Amen              

 

Více informací

Noema Erba - je česká operní pěvkyně působící převážně v zahraničí. Představila se publiku koncerty v Chile v Santiagu de Chile, na Filipínách v Manile, na Taiwanu ve městě Taichung. Vystoupila v mnoha rolích ve Státní opeře Banská Bystrica na Slovensku, v Teatro Verdi v Pise v Itálii, v Divadle J. K. Tyla v Plzni v České republice, na Amman Opera Festivalu v Jordánsku. Dále ve Florencii v Itálii: Forte Belvedere, Basilica Santissima Annunziata. V divadle Ariston i v divadle Centrale v Sanremu v Itálii, v divadle Teatro Moderno v Grossetu v Itálii, atd. V poslední době vystupuje stále častěji také v Praze např. v Paláci Žofín, v Katedrále sv. Klimenta, v Obecním domě.

Noema Erba, Soprano | Facebook

noemaerba.com/

 

 Hana JONÁŠOVÁ - Je absolventkou  HAMU v Praze u prof. Jany Jonášové.Již během studia na HAMU vystupovala pohostinsky ve Státním divadle v Ústi nad Labem, kde  rolí Despiny v Mozartově opeře Cosi fan tutte odvedla své absolventské představení a následně zde nastoupila do angažmá. Natočila pro Supraphon a ČT postavu Eleonory v opeře B.Martinů Slzy nože. Inscenace, uvedená v hudebním nastudování J.Bělohlávka a v režii J.Nekvasila získala 2.cenu na festivalu Zlatá Praha. Za své dlouhé působení v ND Praha, vytvořila řadu významných rolí, jmenujme např.  Zuzanka, Despina, Fiordiligi, Rosina, Gilda, Treemonisha a další. Mimo divadelní činnost se věnuje i činnosti koncertní, především písňové i oratorní tvorbě.  Vystupuje s předními našimi i zahraničními orchestry a komorními tělesy, jako jsou Symfonický orchestr hl.města Prahy FOK, Pražská komorní filharmonie, Virtuosi Pragenses, Státní filharmonie Brno, Královský orchestr Liverpool a s významnými dirigenty. Spolupracuje s Českou televizí a rozhlasem. S operním i koncertním repertoárem často hostuje v Polsku, Finsku, Dánsku, Belgii, Lucembursku, Německu, Rakousku, Anglii, Japonsku a Hong Kongu. K jejím nejvýznamnějším zahraničním vystoupením patří spoluúčinkování s Royal Liverpool Philharmonic při uvedení Mendelssohnovy symfonie Lobgesang , po němž následoval samostatný písňový recitál a turné po Japonsku. Pedagogicky působila na New York  University in Prague. V současné době působí jako pěvecký pedagog na Mezinárodní konzervatoři Praha.

Prof. Vladimír Rejlek se narodil v Táboře. Studoval na Konzervatoři a později na Akademii múzických umění v Praze. Je vítězem mezinárodní soutěže Pražské jaro 1978 a v roce 2016 byl předsedou poroty této mezinárodní soutěže v oboru trubka.  Je rovněž laureátem mezinárodní soutěže v Toulonu 1976. V roce 1979 získal společně s Českým žesťovým kvintetem třetí cenu na mezinárodní soutěži Maurice Andrého v Paříži. Široký koncertní repertoár zahrnuje skladby všech stylových období. Je pravidelným hostem koncertních pódií u nás i v zahraničí. Od roku 1974 byl vedoucím skupiny trubek Orchestru opery Národního divadla v Praze. Kromě toho působil jako první trumpetista České filharmonie, Symfonického orchestru Českého rozhlasu a Pražského komorního orchestru . Vedle sólové koncertní činnosti se věnuje pedagogické práci na pražské Akademii múzických umění, kde byl v roce 2009 jmenován profesorem. 

Josef Popelka studoval hru na varhany na kroměřížské konzervatoři u profesora K. Pokory. Na pražské HAMU pokračoval studiem u profesora Dr. J. Reinbergera, po jeho smrti studoval u profesora J. Hory. Uměleckou aspiranturu absolvoval pod vedením profesora M. Šlechty. Zúčastnil se několika mistrovských kurzů, např. u J. Reinbergera v Praze, dále u J. E. Kohlea ve Weimaru a F. Peeterse v belgickém Mechelenu. Získal řadu ocenění v domácích soutěžích, k jeho největším úspěchům patří II. cena a titul laureáta, které obdržel v roce 1979 na mezinárodní varhanní soutěži Pražského jara, přičemž I. cena tehdy nebyla udělena. Spolupracuje s Českým rozhlasem, pro který nahrál desítky snímků, zejména České barokní hudby. Pro Panton natočil Bachovu Hudební obětinu - tato nahrávka byla oceněna Zlatým štítem Pantonu, pro vydavatelství Bonton pak realizoval Bachovo Umění fugy, na několika dalších discích řady nahrávacích společností vystupuje jako spoluhráč různých instrumentalistů.Od roku 1991 vyučuje na Pražské konzervatoři v Praze. Je členem různých soutěžních porot. Od roku 2007 spolupracuje s hudebním vydavatelstvím Českého rozhlasu. Připravil čtyři svazky dosud nepublikovaných skladeb B. A. Wiedermanna, které vyšly tiskem v letech 2007 a 2010. V roce 2012 pak byly vydány České varhanní skladby I a II. Obsahující kompozice českých autorů zejména druhé poloviny 19. a počátku 20. století.  V současné době připravuje pro vydání další tituly, které prezentují zejména méně známé skladatele.