Předprodej byl ukončen

Mezinárodní pěvecký ohňostroj  v Zrcadlové síni Klementina
KONCERT / Hudba – Klasika

Mezinárodní pěvecký ohňostroj v Zrcadlové síni Klementina

středa 18.10.2023 od 20:00
Klementinum, Praha

O akci

Galakoncert kouzelných​ árií světové opery i operety s welcome drinkem v obsazení 4 špičkových pěvců z Kanady, USA, Korey, UK, RF v úchvatné barokní Zrcadlové síni Klementina na Starém Městě v Praze.

Kaylee Noris (soprano) USA, Elisabeth Legierski (soprano) CAN, Dokyeun Kim (basso) KOR, Daria Guliaeva (soprano) RF, Jelena Nosková, ND Praha (piano) UA, ČR

WELCOME DRINK NA UVÍTÁNÍ V CENĚ VSTUPENKY!

 

Více informací

Sólisté:  

Kaylee Norris 24letá americká sopranistka. Kaylee je sice velmi mladá, ale má poměrně hodně zkušeností na koncertních a divadelních pódiích i v mezinárodních soutěžích. Její krásný svěží a plný hlas a přesvědčivý herecký projev si oblíbili diváci v USA i v Evropě. Díky turné s Festivalem americké opery vystoupila mimo jiné i v České republice. Čeští diváci ji již mohli vidět jako Donnu Annu (Mozart Don Giovanni) ve Stavovském divadle v Praze a letos v létě na stejném pódiu bude zpívat Hraběnku Almaviva v Mozartově Figarově svatbě, nebo Fiordiligi v Così fan tutte v Berlíně. V Čechách se úspešně zúčastnila Mezinárodní soutěže Antonína Dvořáka v Karlových Varech, kde se stala semifinalistkou. Pro sezónu 2023-24 jí čeká vystoupení ve Finsku, Polsku, Lotyšsku i v USA. 

 Elizabeth Legierski je kanadskou sopranistkou s českými kořeny. Pražští diváci ji mohli vidět ve Stavovském divadle ve Figarově svatbě W. A Mozarta v rámci konání Amerického operního festivalu. V roce 2021 podala mimořádný výkon v roli Pasiphae ve světové premiéře opery N. Paleje The Art of Love. Mezi další světové premiéry patří Venuše v opeře D. Burryho Pigmalione Matthewa Emeryho My heart is heavy, Japonica E. D'Onofria a Dopis Laury Secordové 1841 pro soprán a smyčcový orchestr E. Tanoviche. Vystupuje v roli Markétky ve Faustovi Ch. Gounoda se Severočeskou filharmonií. Je finalistkou soutěže Grand Prix J. Offenbacha 2022 v německém Bad Ems. Vystupuje v roli Nannetty z Verdiho Falstaffa, hostuje pravidelně v italské Sulmoně v roli Sestry Infermiery v Pucciniho Sestře Angelice. Není ji cizí ani jazz, což je dáno i mimo jiné tím, že její vlastí je Severní Amerika.

Daria Guliaeva je mladá úspěšná sopranistka. Vystudovala operní zpěv na prestižní Hudební akademii v Petrohradě, v Mezinárodní hudební akademii Jeleny Obrazcovové, Petrohradské Akademické Filharmonii a Velké filharmonii v Petrohradě. Ve Velkém divadle Moskvě zpívala titulní roli v Sestře Angelice G. Pucciniho. Zvítězila ve dvou prestižních soutěžích, Mezinár. pěvecké soutěži J.Sibelia ve Finsku a Mezinár. operní soutěži v Setubalu v Portugalsku. Od roku 2017 působí v ČR na koncertních i divadelních pódiích. Ztvarnila zde mimo jiné Taťánu (Čajkovský Evžen Oněgin), excelovala jako Micaela (Bizet Carmen), jako Rusalka A. Dvořáka  a Abigail (Verdi Nabucco) v Divadle J. K. Tyla v Plzni. Její přesvědčivý výkon v roli Abigail ocenili nejen diváci, ale i vedení divadla, které se Dariu rozhodlo znovu pozvat, tentokrát do Verdiho Aidy.

Dokyeun Kim je jihokorejský basista. Vystudoval zpěv na Univerzitě Chung-ang v Soulu, na Konservatorium Wien Privatuniversität a na Musikhochschule ve Freiburgu. Je finalistou mezinár. hudební soutěže OSAKA v Japonsku.V Evropě debutoval v MuTh ve Vídni v Rossiniho Il viaggio a Reims. Je vynikající jako Sarastro (Mozart Die Zauberflöte), Osmin (Die Entführung aus dem Serail), Sparafucile (Verdi Rigoletto), Keeper (Stravinský The Rake’s Progress), Gremin (Čajkovský Evžen Oněgin) , Faraon i Ramfis (Verdi Aida). Vystupuje v Rakousku, ve Vídni „Opera festival tour“, v Korejském operním divadle Soulu v J. Koreji, a dalších. Jeho zvučný bas mu otevřel dveře do mnoha operních domů. Dostal pozvání pro sezonu 2023-24 zpívat Kouzelnou flétnu, Rigoletta a Aidu na několika divadelních scénách v Asii.

Koncert doprovází na klavír Jelena Nosková, Národní divadlo v Praze. 

WELCOME DRINK NA UVÍTÁNÍ V CENĚ VSTUPENKY.    www.sinton.cz