Předprodej byl ukončen

Midi Lidi/ Čokovoko/ Ventolin
KONCERT / Hudba – Elektronika, Pop, Punk, Rock

Midi Lidi/ Čokovoko/ Ventolin

pátek 17.7.2015 od 20:00
Cargo Gallery - Náplavka, Praha

O akci

Tento skvělý trojkoncert vás nemůže nechat chladnými. Čeká nás krystalický a dlouhý večer s trojitým generátorem tance. Rozhýbeme řeku kolem kotvící Cargo Gallery - od Slap až po Mělník.

 

Midi lidi je česká electro undergroundová hudební skupina, jež je pozoruhodná zvláště svými pro tento žánr nezvyklými českými texty svých skladeb. Skupinu tvoří Petr Marek, Prokop Holoubek, Markéta Lisá a další. Skupina vytvořila hudbu k filmům Marka Najbrta Protektor a Polski film a naposledy i k dokumentárnímu filmu Český mír.

 

Čoko Voko - "Jsme od roku 2006 nejsyrovější a nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně. Hrály jsme už na učilišti, v Roxy, v notářství, na Flédě (klub v Brně - pětkrát, pozn. red.), na dědových narozkách, v Dobrém ránu s ČT a na party pro delikventy - jen u Vás ne. A pokud ano, tak by to stálo za zopakování. Na Facebooku máme 981 fanoušků , 64 haterů a 161 haterů našich haterů. Tito o nás řekli, že jsme "vyvážená chuť říci něco až intimně samy za sebe a nechat se při tom svádět k fikčním odbočkám směrovkami jazyka a rýmů" a "rozhodne neumite rapovat, zadny flow, boze".

 

Ventolín je elektronický projekt Davida Doubka, zakládajícího člena skupiny Kazety. Vznikl v roce 2007 jako boční odpočinkový projekt, velmi záhy se však dostal do povědomí na místní klubové scéně a během následujících let objel celé Čechy a Slovensko. Zahrál si na jednom podiu s hvězdami jako Modeselector, The Presets a na festivalech Sperm či Wilsonic. K živému hraní používá staré samplery Akai, analogové syntezátory a archaický drummachine Yamaha RX5. Nikoliv však počítač. Je milovníkem primitivního zvuku detroitského techna a italského a indického disca z 80. let. Přitahuje ho analogová rozladěnost, šum, rozkolísanost, a nedokonalost. V roce 2009 vydal EP Mžitky, V roce konce světa nastal čas na Totem. Rád tančí a těší ho, když publikum tančí s ním.

Další akce pořadatele

Xavier Baumaxa - 24. dubna od 20:30, Cargo Gallery - Smíchovská náplavka, Praha