Předprodej byl ukončen

En.dru / JeN Hovorka / Vojta Dyk
KONCERT / Hudba – Hip-hop / Rap, Pop, Punk, R&B, Rock

En.dru / JeN Hovorka / Vojta Dyk

čtvrtek 16.11.2017 od 20:00
Cargo Gallery - Ústí nad Labem/ Vaňov, Ústí nad Labem

O akci

ROHODLI JSME SE, PŘEDVÉST V ÚSTÍ NAD LABEM, TY NEJSLUŠNĚJŠÍ KLUKY.

En.dru

Uz jako malý hoch neustále vydával zvuky a tóny v rytmických sekvencích. I přes veskrze humorné narážky své matky: `Ondro, netikej!`, a přesto, že později vystudoval Činoherní herectví na JAMU, vytrval a při škole stále pokračoval v prozpěvování, tlučhubectví a hudebním samovzdělávání. JAMY(není myšleno zavařené ovoce v podobě marmelády) s ostatními muzikanty (později i členy makomako) se mu staly denní bagetou. Netrvalo dlouho a vyrostl z něho ryzí hudební improvizátor a věčný hledač smyček i všech jejich možných přesmyček, vokální virtuóz a majitel mnoha cen a póz - Vicemistr světa v loopingu a několikanásobný mistr ČR v Beatboxu, krabičkový a rytmický mág a především spokojený chlapec - en.dru.

Jen Hovorka je hudebník, MC&beatboxer, vynikající klavírista, který spolupracoval či spolupracuje s mnoha umělci napříč česko-slovenskou hudební scénou. Hostoval či aktivně hostuje na projektech s Carpet Cabinet, Voila!, Pitchbender, Madfinger, The Documents aj. Dlouhodobě spolupracuje také se zpěvačkou Sisou Fehérovou. Věnuje se také divadelním projektům a různým mezi žánrovým propojením.

S En.druem pak vytváří originální hudební projekt, který je založen na improvizaci a jsou žánrově velmi širokospektrální, tak jak je oběma nejvíce přirozené. V jejich vystoupení najdete prvky groovů s vlivy hiphopu, soulu, jazzu, až po alternativnější přístupy a zvukové koláže s vlivem world music. Mnohovrstevnatý hudební zážitek je založený na loopingu&beatboxu, vokální improvizaci a doprovodu klávesových nástrojů.

Vojtěch Dyk je synem známého literárního historika a spisovatele PhDr. Radko Pytlíka, CSc., a Věry Dykové, majitelky nakladatelství Emporius. Jelikož ona sama odmítla přijmout jméno svého muže, rozhodla, že i syn dostane její příjmení, aby ho uchránila před stejnými posměšky, jaké v mládí slýchával jeho otec.
Jedním z jeho příbuzných je český básník Viktor Dyk, představitel české avantgardní generace z přelomu 19. a 20. století. Mezi ty méně známé patří Alois Dyk, dědeček Věry Dykové, jehož osoba je úzce spjata s historií rodinného nakladatelství Emporium, "později Emporius" a František Dyk, dirigent Symfonického orchestru Československého rozhlasu.
Přestože je jeho jméno v médiích často spojováno s básníkem Viktorem Dykem, jedná se o mnohem vzdálenější větev, nikoli však o přímou rodovou linii.
Ke zpěvu se dostal přes dětský sbor. Zpíval v kapelách Davidoff a T.O.P. Dream Company. V současné době účinkuje v Národním divadle a v divadle La Fabrika. Je především znám, jako frontman hudební kapely Nightwork a její tříčlenné podskupiny Tros Discotequos. Během posledních tří let se představil též jako zpěvák brněnské swingové formace B-Side Band.

Více informací

www.endru.cz

VSTUPENKY V PŘEDPRODEJI 250,- NA MÍSTĚ 300,-