Předprodej byl ukončen

Cestovatelské kino: Skotsko
KINO / PROJEKCE / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / Film

Cestovatelské kino: Skotsko

čtvrtek 12.10.2017 od 20:30
Univerzitní kino Scala, Brno

O akci

Lochnesská příšera, James Bond, Statečné srdce, škola Harryho Pottera... Avšak Skotsko znamená mnohem víc než jen tyto populární příběhy. Mystická země na severu Britských ostrovů nabízí cestovatelům vše, po čem touží: od mírně zvlněné krajiny až po majestátní štíty, větrem ošlehané ostrovy, rozlehlá jezera, divoké severní a západní pobřeží, pohádkové a temné hrady, přitažlivá města i příjemné ospalé vesničky, chaloupky, ve kterých se topí rašelinou, milých a pohostinných lidí, kteří vyvracejí pověry o lakomých a spořivých Skotech. O nekonečných možnostech této země nám povypráví cestovatel Marek Džupin.

Marek Džupin

Vždy ho cestování lákalo. Začínal s fotoexpedicí, a tak má doteď cestování spojené s fotografováním. „Proto hledám zajímavá, atraktivní místa. Také miluji hory a nádherné výhledy z vrcholů. Nemám rád horko, proto se zatím vyhýbám jižním destinacím,“ říká Marek, který kromě Skotska procestoval i Holandsko, Norsko a italské Dolomity.

Více informací

Navštivte různé kouty světa z pohodlí domácí hroudy a poznejte krásy přírody, kultury, umění nebo kuchyně, které vás ohromí svou pestrostí a vynalézavostí. Pojďte s námi poznávat svět! 

Další akce pořadatele

Pozoruhodné osudy prvorepublikových vil - 10.12.2020 od 18:00, Univerzitní kino Scala, Brno

Cestovatelské kino: Antarktida - 11.2.2021 od 19:00, Městská knihovna v Praze, Praha