Předprodej byl ukončen

Longital (SK)
KONCERT / Hudba – Blues, Folk / Country, Jazz, Klasika, Pop, Punk, Rock, Worldmusic

Longital (SK)

středa 1.11.2017 od 20:00
Jazz Tibet Club, Olomouc

O akci

Stálice slovenské nezávislé scény. Svým unikátním autorským přístupem a živelným projevem si Longital vysloužili několik hudebních cen a zájem kritiků a publika na Slovensku i ve světě. Jejich písně, výlučně ve slovenštině, stojí na pomezí jazzu, folku a elektroniky a pojí je osobitá poezie a chuť k experimentování. Ústřední dvojici, Shinu (zpěv, basová kytara) a Daniela Salontaye (zpěv, kytara), posílil před časem staronový bubeník a pianista Marián Slávka.

Shinin charismatický zpěv, hluboké basové linky hrané smyčcem a výrazná pódiová prezentace jsou vyvažovány Danovou divokou hrou na akustické kytaře ve všech možných polohách, od jemných minimalistických verklíků a jazzových prvků až po nespoutané zvukové stěny. Ženský a mužský vokál sa propletají, chvíli znějí spolu, chvíli každý za sebe.

Hudba Longital je plná překvapení a dynamických zvratů. Autorská dvojice prošla několika žánrovými obdobími, aby po letech experimentování s elektronikou odložili Longital technologie a přišli s akustickým zvukem. Ten jde na dřeň, při zachování dosavadních kvalit: je energizující, přímočarý, taneční. Nové nástroje, které s příchodem Mariána Slávky přibyly, dodávají koncertům – spolu s jeho energií a muzikantským přístupem – živelnost a dobrodružný ráz.

Další akce pořadatele

NOVEMBER 2ND - 30. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Point Of Few - 30. dubna od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

MALIKA TIROLIEN - 19. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc

Mark Geary (IRL/USA) | Jazz Tibet Club - 9. května od 20:00, Jazz Tibet Club, Olomouc