Předprodej byl ukončen

Emil Hakl & Vítrholc
KONCERT / KONFERENCE / KONGRES / PŘEDNÁŠKA / VÝSTAVA / Hudba – Elektronika, Punk / Umění

Emil Hakl & Vítrholc

úterý 12.12.2017 od 20:00
Kabinet MÚZ, Brno

O akci

Autorské čtení s koncertem

Přední český prozaik a elektroindustriální recitační úderka připravili jedinečný večer. Emil Hakl bude číst převážně ze své poslední knihy Umina verze, ale nelze vyloučit ani aktuální překvapení. Součástí večera bude i beseda a autogramiáda s autorem. Následovat bude koncert Vítrholce.

EMIL HAKL, vlastním jménem Jan Beneš, se narodil v roce 1958 v Praze, kde také žije. Získal dvakrát cenu Magnesia Litera, v roce 2003 za novelu O rodičích a dětech (v roce 2008 zfilmováno režisérem Vladimírem Michálkem., v roce 2014 za román Skutečná událost. V roce 2010 získal literární Cenu Josefa Škvoreckého za knihu Pravidla směšného chování.

VÍTRHOLC je elektroindustriální recitační úderka původem z Brna, nyní rozkročená od Prahy přes Moravu po Bratislavu. Prezentuje hlavně texty Karla Škrabala, Dalibora Maňase a Mirky Ábelové, ale i některých spřízněných či oblíbených autorů. Spolu s nimi jsou na pódiu výtvarník a performer František Kowolowski, Pavel Pohořelský (ex Valerians Future), Jaroslav Škvarna (ex. Ser Un Peyjalero) a výtvarnice a performerka Krista Kašpar.