Předprodej byl ukončen

Supergroup.cz, JazzJoint - koncert série Golden_eye.hb
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Supergroup.cz, JazzJoint - koncert série Golden_eye.hb

pátek 19.10.2018 od 21:00
Klub OKO, Havlíčkův Brod

Koná se v rámci

O akci

SUPERGROUP.CZ

Časopis ROCK & POP společně s rádiem BEAT v roce 2012 uspořádal anketu, jejímž cílem bylo sestavit první českou kapelu snů. Do hvězdné superkapely se nakonec dostala tato šestice: Kamil Střihavka – zpěv, Michal Pavlíček – kytara, Miloš Meier – bicí, Vladimír „Guma“ Kulhánek – baskytara, Roman Dragoun – klávesy a Jan Hrubý – housle. Premiérové vystoupení SUPERGROUP.CZ se uskutečnilo 6. března 2013 na čtvrtém brněnském Beatfestu, jenž byl i díky této skutečnosti šest týdnů předem beznadějně vyprodán. Reakce publika i chuť muzikantů dala impuls k tomu, že i přes působení v mnoha dalších kapelách začala šestice příležitostně vystupovat. A díky novému projektu GOLDEN_EYE.HB... tento jedinečný koncertní zážitek v příštím roce zažije také Havlíčkův Brod! Pouze Miloše Meiera z důvodu extrémní termínové vytíženosti nahradí při havlíčkobrodském koncertu Klaudius Kryšpín.

Klub Oko Havlíčkův Brod, 49.6082814N, 15.5775706E, www.kluboko.cz. 

Začátek koncertu ve 21:00 hodin. Koncert je na stání.

Parkování: před klubem (parkoviště Smetanovo náměstí – po 18. hodině bez poplatku)

Vstupné v předprodeji i na místě: 500 Kč.

Předprodej: Obchůdek Tulipán Havlíčkův Brod nebo www.smsticket.cz.
 

Více informací

O vystupujících muzikantech letem světem…

MICHAL PAVLÍČEK (* 14.2.1956) (www.michalpavlicek.com)

Obdivovaný kytarový mág, skladatel svérázných hříček i autor introvertních rockových opusů, stejně jako melodicky silných působivých balad, skladatel se zcela původním rukopisem, vyhledávaný producent i mentor mladých hudebníků… držitel zlatých i platinových desek a dvou cen Anděl, především ale maximálně tvořivá osobnost, neustále hledající nové cesty výrazu. Kapely: PRAŽSKÝ VÝBĚR, STROMBOLI, B.S.P., BIG HEADS a dlouhá řada dalších hudebních projektů… V pátek 20. října vystoupil v havlíčkobrodském klubu OKO Michal Pavlíček společně s Triem (Miloš Meier, Martin Ivan, Michal Nejtek) a s Bárou Basikovou. Podle svědectví řady excitovaných návštěvníků se jednalo o snad nejlepší koncert v prostorách klubu v jeho pětileté historii… desetiminutový sestřih z vystoupení https://www.youtube.com/watch?v=q2soblMUckI). Rozhovor s Michalem Pavlíčkem https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/emoce-dela-hudbu-hudbou-rika-michal-pavlicek-20171010.html.

KAMIL STŘIHAVKA (* 20.1.1965) (www.strihavka.cz)

V Havlíčkově Brodě bude ještě řada pamětníků vystoupení teplické metalové skupiny MOTORBAND na Rockové Vysočině v roce 1988. Tehdejší zpěvák kapely po skončení přehlídky převzal z rukou Michala Prokopa cenu za nejlepší pěvecký výkon. Tím zpěvákem byl Kamil Střihavka. (Kruh se v roce 2018 svým způsobem symbolicky uzavře – uslyšíme je v Oku oba v rozpětí čtrnácti dnů). Nezapomenutelného Ježíše v muzikálu Jesus Christ Superstar a písmeno „S“ v malé supergroup B.S.P. (čili Ota Balage For Kamil Střihavka By Assistance Michal Pavlíček) má i největší hudební ignorant spojeného s mega hitem „Země vzdálená“ (hudba: Michal Pavlíček, text: Ivan Hlas). V současnosti Kamil vystupuje především se svojí kapelou LEADERS!

ROMAN DRAGOUN (* 8.4.1956) (www.romandragoun.cz)

Česká rocková legenda Roman Dragoun, zpěvák, skladatel a klávesista působí na hudební scéně od poloviny sedmdesátých let. Z rodného Písku se přestěhoval do Brna, kde působil ve skupině REGENERACE a poté se stal členem PROGRES 2. S touto legendární brněnskou kapelou natočil album „Třetí kniha džunglí“. Na veleslavném elpíčku se podílel také autorsky – skladba „Muž, který se podobá odvrácené straně měsíce“ se stala rockovou písní roku 1982. V roce 1983 z Progresu odchází a zakládá skupinu FUTURUM. V roce 1988 (po emigraci Venduly Kašpárkové) přijímá nabídku Michala Pavlíčka a stává se členem skupiny STROMBOLI (album „Shutdown“). Roman o Michalovi: „Má obrovské charisma. Je to člověk světového formátu. Kdyby žil třeba v Americe, věděl by o něm celý svět.“ Souhlasím.

KLAUDIUS KRYŠPÍN (* 19.11.1966)

Poprvé na sebe tento fenomenální bubeník upozornil ve svých dvaceti letech, kdy se stal členem Pražského výběru (místo Jiřího Hrubeše, který emigroval do Anglie). Do roku 1988 pak s Michalem Pavlíčkem spolupracoval také ve skupině STROMBOLI, než sám emigroval do Austrálie. Po návratu do ČR v roce 2003 navazuje na přerušenou hudební kariéru… Mám v docela čerstvé paměti jarní koncert ve Žďáru nad Sázavou. Následky nehody z roku 2016 (kdy jej na koncertní šňůře STROMBOLI zastupoval Miloš Meier – teď si to tedy prohodí) jsou zřejmě definitivně pryč, hraje skvěle!! (Klety)

VLADIMÍR „GUMA“ KULHÁNEK (* 4.9.1944)

Přední český baskytarista. Byl členem mnoha významných českých skupin např. FLAMENGO, BOHEMIA, BLUES BAND, ETC…, KRAUSBERRY aj. Kuriozitou je jeho krátké působení ve skupině KATAPULT v období před příchodem Oldy Říhy. Patří ke kmenovým hráčům kapely STROMBOLI. Je oblíbeným studiovým hráčem a podílel se na dlouhé řadě hudebních alb různých žánrů. A přezdívka? V kapele DONALD plísnil nepřipravené spoluhráče (místo toho, aby cvičili, beztak někde popíjeli): „Ty gumo blbá! Gumo pitomá!“ Už mu to zůstalo…

JAN HRUBÝ (* 3. prosince 1948)

Český rockový houslista, svérázná osobnost bigbeatové scény. Od roku 1975 až po zákaz zpívání pro Vladímíra Mišíka v roce 1982 byl členem ETC… S Michalem Prokopem a Lubošem Anrštem vystupuje od roku 1987 v jejich akustickém triu (UNPLUGGED). Ve studiu nahrával houslové party mnoha skupin (MARSYAS, C& K VOCAL, JAZZ Q, Jan Spálený a mnoho dalších). Na počátku 90. let jej ovlivnil keltský rock a vydává desky se svojí skupinou KUKULKÍN.

After party:

JAZZ JOINT (http://bandzone.cz/jazzjoint) jest „volné sdružení ortodoxních zastánců skupinového jazzu“… skvělá parta, ve které půl kapely nese hrdé křestní jméno Pavel (Doležal, Kubát, Prášek).

Line up:

21:00 SUPERGROUP.CZ

23:30 JAZZ JOINT

******

Koncert je součástí série GOLDEN_EYE.HB (podzim) 2018:

27.09.2018 Miloš Meier – DRUMMING SYNDROME (www.milosmeier.com)

05.10.2018 ROCK FOR BOOK 2018 - Michal Prokop & FRAMUS FIVE (www.michalprokop.cz) / Václav Koubek (www.vaclavkoubek.cz) / BASS (www.facebook.com/bassrockreunion).

19.10.2018 SUPERGROUP.CZ / JAZZ JOINT

2.11.2018 SKINNY MOLLY (USA) Mike Estes ex-Lynyrd Skynyrd (www.skinnymollyrocks.com) / PUMPA (www.pumparock.cz) / TRAFFIC JAM (www.stockfest.cz/traffic-jam)

Přenosný pas na tři koncerty + Drumming Syndrome od začátku do konce za 1.000 Kč JIŽ TAKÉ V PRODEJI – OBCHŮDEK TULIPÁN nebo www.smsticket.cz.

Informace o koncertech a rezervace: e-mail: kletecka@thb.cz, tel. 602 567 728