Předprodej byl ukončen

Lenka Nová & Petr Malásek
KONCERT / Hudba – Pop

Lenka Nová & Petr Malásek

středa 18.4.2018 od 19:00
KC Semilasso, Brno

O akci

Osobitá zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem Lenka Nová se v posledních letech sice nejvíce prezentovala na koncertech s Michalem Horáčkem, ale na koncertě na zahradě Měšťanské besedy ji doprovodí Petr Malásek. Hudební spojení těchto dvou osobností hned po prvních koncertech zaznamenalo velkou pozornost a nadšení publika. V písních, které Lenka prezentuje svým velmi osobitým pojetím, se prolínají příběhy ženy, která vedle krásného hlasu, profesionality a noblesy na podiu zůstává duší a srdcem především obyčejnou holkou, která prožívá životní radosti a strasti všedních dnů a nepřestává věřit v lásku a životní naplnění. Vynikající Petr Malásek pak velmi zkušeně a instinktivně doprovází na klavír jednotlivé písně. V sálech vzniká neopakovatelná atmosféra srovnatelná s koncerty, kdy Petr spolupracoval na jednom podiu s Hanou Hegerovou.

Lenka Nová
Zpěvačka s nezaměnitelným sametovým altem. Pochází z Brna, kde začínala se zpěvem v místních rockových kapelách. Poté 12 let působila v kapele Laura a její tygři, s níž odehrála stovky koncertů a vydala několik alb. Od roku 2008 úzce spolupracuje s textařem Michalem Horáčkem. Natočila s ním alba Ohrožený druh, Český kalendář a v roce 2016 desku Čtyřicítka, kde je nejen interpretkou, ale také autorkou hudby. Vydala tři sólová alba Nová deska (2003), Psí hodina (2012) a již zmiňovanou Čtyřicítku (2016).

Petr Malásek
V roce 1985 absolvoval pražskou konzervatoř a v roce 1990 Hudební fakultu Akademie múzických umění v Praze. Kromě tvorby skladeb tzv. vážné hudby má na svém kontě téměř 200 hudebních složek k filmům, televizním inscenacím, seriálům i divadelním představením. Jako pianista, aranžér i jako producent se podílel na natočení několika desítek gramofonových alb.

Přes 20 let spolupracoval se šansoniérkou Hanou Hegerovou, se kterou účinkoval na divadelních scénách téměř celé Evropy. V roce 2011 byl producentem jejího posledního velmi úspěšného alba Mlýnské kolo v srdci mém. Od roku 2002 rovněž spolupracuje jako pianista a producent s přední českou zpěvačkou Lucií Bílou, v roce 2010 byl producentem jejího alba Bílé Vánoce Lucie Bílé, které získalo platinovou desku.

Je rovněž úspěšným autorem filmové hudby, např. Z pekla štěstí II., Andělská tvář, Peklo s princeznou, Jak se krotí krokodýli, Líbáš jako Bůh, Líbáš jako ďábel. Je rovněž autorem původní hudby k dennímu seriálu Ulice.