Předprodej byl ukončen

Mňága a Žďorp
KONCERT / Hudba – Pop, Rock

Mňága a Žďorp

čtvrtek 12.4.2018 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Po loňském vyprodaném koncertě se vrací legendární valašští bardi Mňága a Žďorp na Flédu s deskou Třínohý pes. Těšte se na nové vály a nezaměnitelný hudební dialog trojkytary a saxofonu. 

Loni Mňága začala vystupovat s novým bubeníkem Marcelem Gabrielem ze Zlína. V předchozích letech hrával s Vlastou Redlem, Druhou trávou nebo s kapelou Buty. 

Kapela z Valašského Meziříčí působící na české hudební scéně od roku 1983 vznikala pod vedením zpěváka a kytaristy Petra Fialy. Trvalo osm let, než vyplula z Moravy nenápadná nahrávka „Made In Valmez" od skupiny s podivným názvem, jež v sobě mísila kouzelnou poetiku všednosti a zdravé lidskosti. Do povědomí se kapela zapsala hity jako Hodinový hotel, Písnička pro tebe nebo Klec v kleci. Od té doby uplynula řada let, během kterých kapela vydala 15 desek hořkosladkých songů nezaměnitelného rukopisu. Naposledy Mňága překvapila deskou nahranou v Číně, na kterou ji přispěli půl milionem korun její fanoušci. Album „Made in China“ (2014) i přes netradiční místo nahrávání nezapře rázovitý smysl pro ironii a veselého ducha valašské kapely.

 

Pořadatel