Předprodej byl ukončen

Spolek Divoch: Jak je důležité míti Filipa
DIVADLO / Představení

Spolek Divoch: Jak je důležité míti Filipa

sobota 14.4.2018 od 19:00
Dělňák Líšeň, Brno

O akci

Konverzační komedie o lásce a námluvách ve vyšší anglické společnosti z konce 19. století.

 

Hlavními hrdiny jsou Jack Worthing a Algernon Moncrieff. Jack Worthing je zamilovaný do Gvendolíny Fairfax, která je Algernonovou sestřenicí. Jack v Londýně vystupuje pod pseudonymem Filip, tak ho zná i Gvendolína, s níž se touží zasnoubit. Gvendolína se sňatkem souhlasí, ale její matka, Lady Bracknell, kvůli Jackovu nejasnému původu nikoliv.

Jack žije na venkově a do města se odebírá se záminkou, že se musí postarat o svého vymyšleného mladšího bratra Filipa. Po neúspěšném zasnoubení se vrací domů, kam přijíždí momentálně i Algernon, jenž se vydává za Filipa, tedy za Jackova bratra. Seznámí se a zamiluje do Jackovy schovanky, Cecilie Cardew. Chvíli nato přijíždí Gwendolína.

Slečny se seznámí a pochlubí se svými zasnoubeními. Obě jsou zasnoubeny s Filipem. Náhle přijíždí i Lady Bracknell pro svou dceru a potkává se se slečnou Prism, vychovatelkou slečny Cecílie.

Slečna Prism dříve pracovala u sestry Lady Bracknell. Zmizela před lety i s jejím dítětem. Jack je ve skutečnosti bratr Algernona. Příběh končí společným dvojitým zasnoubením: Jacka a Gvendolíny a Algernona a Cecílie.

Více informací

Spolek DivOch

 

Amatérský Spolek DivOch je poměrně mladým spolkem. Soubor tvoří převážně studenti vysokých a středních škol. Spolek dává příležitost převážně mladým lidem vystoupit na prknech, která znamenají svět, a pracovat v kolektivu lidí nadšených divadlem.

Spolek se neorientuje na žádný konkrétní typ dramatu, snaží se spíše zkusit různé styly a možnosti a nabídnout tak divákovi pokaždé něco jiného. V žádné hře však nechybí prostor pro divákům úsměv a pro námět k přemýšlení.

Spolek funguje převážně jako zájezdové divadlo, nemá tedy domovskou scénu. Snaží se oslovit diváky v Brně, ale převážně na jihu od Brna.

Další akce pořadatele

Na návštěvě u Cimbal Classiku - 13. března – 11.12., Dělňák Líšeň, Brno

ČaroTaJ - Na návštěvě u Cimbal Classiku - 15. května od 19:00, Dělňák Líšeň, Brno

Retro Dance Party - 19. dubna od 19:00, Dělňák Líšeň, Brno

O ČLOVÍČKOVI aneb Jak bylo, když nebylo - 5. května od 15:00, Dělňák Líšeň, Brno

KLASICKÁ HUDBA NA ZÁMKU - Barbara M.Willi/Sofia Mavrogenidou - 9. května od 18:00, Zámek Belcredi Líšeň, Brno

Pořadatel

Kulturní centrum Líšeň - Dělňák