Předprodej byl ukončen

Welicoruss / Desire For Sorrow / Vihar / Arthemion
KONCERT / Hudba – Metal

Welicoruss / Desire For Sorrow / Vihar / Arthemion

pátek 1.6.2018 od 19:00
MC Fabrika, České Budějovice

O akci

✖ WELICORUSS (RU/SRB) symphonic black metal
Tuto kapelu asi není třeba představovat: původně ruská, ale jíž pár let působící v České Republice symphonic-metalová smečka WELICORUSS! Ačkoli kapela působí na metalové scéně poměrně dlouho (v listopadu kluci oslavili krásných 10 let), po přestěhování zakladatele Alexeje Boganova do Prahy, kapela nabrala nový dech. Během necelých dvou let kapela odehrála koncerty skoro po celé Evropě s takovými velikáný jako Arkona, Varg, Nargaroth, Root atd. V roce 2015 jejich nové CD “Az Esm” získalo hodně vysoké hodnocení od mnoha hudebních kritiků z celého světa, a v prosinci téhož roku kapela vydává svůj oficiální videoklip k titulní skladbě “Az Esm. 

https://www.facebook.com/welicoruss/
https://www.youtube.com/user/welicorussofficial

✖ Historie Desire for Sorrow se začala psát v červnu 2009, i když základy kapely byly položeny už o několik let dříve. Zakládající členové Jiří Zíka (Ziky-kytara) a Jan Pavlíček (Johny-klávesy), tehdy ještě členové death metalové formace Pentamoan, se po rozpadu kapely rozhodli ve společném hraní dále pokračovat. Přibrali k sobě Romana Huszára (Ruman-kytara) a Karla Buriana (bicí). V tomto složení kapela zkouší více jak rok. Po odchodu Karla, je post bicích nějaký čas bez náhrady. V té době do kapely přichází Jan Nirnberg (Bubno –bicí). Kapela dostává jméno a začíná skládat nový materiál, který se ubírá cestou melodického black metalu. Začátkem roku 2010 přichází poslední člen kapely Karel Vlášek (Vlajda-basa).

V červnu téhož roku se kapela zavírá na několik dní do studia Hellsound a natáčí demo s názvem "Angels of Revenge". Demo sklízí pozitivní ovace a kapela začíná více koncertovat po klubech i festivalech. V roce 2011 odjíždí Roman Huszár na rok do Ameriky za studiem a kapela se ocitá bez druhé kytary. Dočasně volné místo brzy zaplňuje Jiří Kasl (A5), kapela opět funguje v kompletním složení, koncertuje a skládá nový materiál.

Po Romanově návratu mohou začít přípravy prvního dlouhohrajícího počinu. V červnu 2013 jede kapela do studia ŠOPA, kde nahrává nové CD "At Dawn Of Abysmal Ruination". Krátce na to Roman opět odjíždí do Ameriky, tentokrát na několik let a po přátelské domluvě opouští kapelu definitivně. Za krátko je volný post kytaristy zaplněn. Do kapely přichází Infernits (ex. Avenger).

20.4.2014 vychází debutové album At Dawn of Abysmal Ruination jako příloha tuzemského magazinu PAŘÁT. V dubnu téhož roku DfS vyhrávají prestižní českou soutěž kapel MetalGate massacre, kde v rámci výhry dostávají možnost vystoupit na šestém ročníku festivalu MetalGate Czech Death Fest. Tentýž rok Desire for Sorrow ve spolupráci s Václavem Růžičkou pořádají první ročník vlastního festivalu s názvem "End of All Nights".

Březen 2015 absolvuje DfS své první turné po Evropě, kterého se z osobních důvodů nezúčastní kytarista Infernits a na jeho místo jako záskok nastupuje Marek Frodys Pytlík (Awrizis, Poscards from Arkham). Krátce po turné Infernits opouští kapelu natrvalo. Téměř ihned se rozjíždí pátrání po novém kytaristovi a po konkurzu a pár týdnech zkoušení nastupuje na post druhé kytary Marek "Horvi" Horváth. S novou čerstvou krví v řadách, DfS opět zvyšují aktivitu, v prosinci nastupují do studia Metalgate nahrát tři nové skladby a zároveň připravují druhý ročník festivalu End of All Nights pro rok 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=61ySOKXJ7BQ

✖ Vihar (doom/death) - kapela z Českých Budějovic hrající doom metal okořeněný deathovými prvky, fungující od roku 2001.

http://bandzone.cz/vihar

✖ARTHEMION - Název Arthemion v sobě skrývá to, co všechny jeho členy silně spojuje, a to především obrovskou lásku k metalu a hudbě vůbec. Arthemion je písecko-strakonická metalová kapela, která vznikla v létě 2014. Ačkoli je to poměrně nedávno, její členové se mohou pochlubit bohatými zkušenostmi z hudebních projektů, ve kterých dříve působili. 

Arthemion Vás dostane svým originálním stylem melodického energického metalu podpořeného ženským a mužským growlem i čistým zpěvem. Celkovou atmosféru melodií kytar dotváří klávesy se zvuky temnými i více poetickými a rychlé riffy měnící se v houpavé rytmy. 

Kapela Arthemion Vás svou hudební produkcí jistě mile překvapí a osloví. Neváhejte, zavítejte na nejbližší koncert a nechte se zavalit lavinou energie!

FB: https://www.facebook.com/pg/arthemion/