Předprodej byl ukončen

Hanácké Pivní Slavnosti
FESTIVAL / KONCERT / Gastro / Hudba – Rock

Hanácké Pivní Slavnosti

sobota 5.5.2018 od 12:00
Vedle OC Albert, Prostějov

O akci

HANÁCKÉ PIVNÍ SLAVNOSTI – so 05.05.2017 – vedle OC ALBERT - Prostějov

SOUČÁTÍ AKCE JE GASTRO FOOD FESTIVAL 

25 DRUHŮ PIV, VYBRANÉ SPECIALITY, STEAKY, BURGERY, RYBY, BITVA KUCHAŘŮ    

ARGEMA, ALKEHOL, STRACENÉ RÁJ, KONTAKT a další !

GASTRO FOOD FESTIVAL 

 

Jak již bylo řečeno součástí akce bude nový projekt organizátorů, GASTRO FESTIVAL, v rámci kterého se představí přední značkové restaurace z Olomouce (např.  Konvikt, Lobster a další) a budou nabízet své speciality, včetně doprovodného programu. K vidění bude umění kuchařů apod. Dále se akce rozšíří o nabídky rybích specialit a grilovaných specialit. Nechybět budou pečené makrely a grilované selátko. Těšit se můžete dále na ostatní farmářské speciality a produkty výrobců jako cukrovinky, med, cukrářské výrobky, sýry apod. Rozhodně se tedy v sobotu vyplatí snídat velice sporadicky.

HUDEBNÍ PROGRAM - KAPELY 

ARGEMA :

Argema je česká rocková hudební skupina z Uherského Hradiště, kterou založili v roce 1982 Zbyněk Horák, Josef Pavka, Karel Holomáč, Slávek Borovička, Olda Gistr a Jarda Pavelka. Sestava skupiny se během své existence několikrát změnila, ale v současnosti tvoří Argemu pět členů. Jméno skupině dali podle největšího afrického nočního motýla Argema mittrei.

ALKEHOL :

Alkehol je česká rocková hudební skupina. Vznik si muzikanti datují na rok 1992, i když nápad na založení skupiny se objevil již v roce 1991, kdy se Ota Hereš a Petr Buneš, tehdy kytaristé thrashmetalové skupiny Kryptor, rozhodli složit ne-trashmetalové písně s hospodskými texty. Ústředím místem, kde svou tvorbu konzultovali, byla pražská restaurace „Na Slamníku“. Demo pojmenované „Hospodo, nalejvej“ dokončené 25. ledna 1992 již pod názvem Alkehol obsahovalo 12 skladeb a bylo nabídnuto nahrávací firmě Monitor, která nabídku přijala. První album skupiny Alkehol bylo nahráno v dubnu 1992 v nahrávacím studiu a ke dvanácti skladbám uvedeným již na demu přibyly další tři písně. Album vyšlo pod názvem „Alkehol“ 8.června 1992, a brzy se dostalo do první dvacítky nejprodávanějších titulů tehdejší federální TV hitparády. Kromě dvou hudebníků Alkeholu se na nahrávání podílel Filip Robovski (2 x basa) a Lou Fanánek Hagen (zpěv v písni Dejvice a O chlastu). Kvůli množícím se nabídkám ke koncertování si dva zakládající členové přibrali do souboru své kamarády: bubeníka Martina Melmuse (ex-Törr), a na basové struny se adaptoval Tonda Rauer (tehdy kytara u Brian). V této sestavě již kapela v září 1992 nahrává píseň „Okno mé lásky“ na sampler …dej mi víc Olympic… První koncert se odehrál 30.10. v Duchcově, kde Alkehol předskakoval skupině Kabát.

Úspěch skupiny pokračoval vydáním desky S úsměvem se pije líp v roce 1993, která vyhrála televizní hitparádu a po které skupina koncertovala ve vyprodaném sále Lucerna v Praze.

Od té doby odehrála skupina Alkehol stovky koncertů, zúčastnila se řady festivalů a vydala níže uvedené desky. V roce 2002 změnil Alkehol vydavatelství a přešel k Sokol's Power Voice Music, kde jako první vyšla deska Planeta vopic.

Kapela nahrála také několik hymen pro sportovní kluby např. v roce 1992 pro fotbalový tým AC Sparta Praha, v roce 2008 pro hokejový tým HC Kometa Brno a v současné době používá nástupovou hymnu od této kapely také hokejová HC Slavia Praha.

STRACENÉ  RÁJ :

Stracené Ráj je moravská kapela pocházející ze vsi Mezice u Olomouce. Kapela vznikla v roce 1994. Hlavním prvkem jejich tvorby je to, že většina skladeb je napsána v hanáckém nářečí. Jejich hudba zasahuje do mnoha žánrů a kapela sama svůj styl nazývá jako hanácké bigbít.

KONTAKT :

Místní legenda vystupujícíc na koncertech povětšinou se skupinou KEKS, zařazujeme na přání fanoušků.

MINAMI :

Hudební skupina Minami, naše počátky se datují k nepříliš vzdálené době, a to k srpnu 2016, kdy jsme se rozhodli utvořit hudební formaci ve složení: Mira Uher (zpěv), Martin Petráš (kytara), Marek Sigmund (baskytara) a Petr Danyi (bicí). Po první společné zkoušce jsme poznali, že toto je přesně to pravé pro každého z nás, a že naše spolupráce by mohla fungovat. Během poměrně krátké doby se nám podařilo sehrát plnohodnotný set-list a zároveň jsme dokončili potřebný materiál na již připravované CD, jehož vydání je plánované na začátek příštího roku.

 

POTVRZENÉ PIVOVARY

 

PLZEŇ URQUELL, RADEGAST, GAMBRINUS, LITOVEL, ZUBR, HOLBA, ČERNÁ HORA, STAROBRNO, HEINEKEN, U JEČMÍNKA, KOLIBA U TŘÍ KRÁLŮ, MELICHÁREK, OSLAVANY, FENIX, SVIJANY, PADOCHOV, JADRNÍČEK, KROMBACHER, DUDÁK, KOSÍŘ, BERNARD, 1 SELSKÝ, KYJOV, RICHARD, HUSAR, CHOMOUT, GAJDOŠ, ŠTERNBERK, NOVOPACKÉ PIVO, BĚLEČ, RICHARD, PALIČÁK, PARNÍK, ZNOJMO, JAROŠOV, JEŽEK, RYCHTÁŘ, LOBKOWITZ, KLÁŠTER, U CÍSAŘSKÉ CESTY,

 

Na dalších pivovarech pracujeme, pořadatelé si vyhrazují až do začátku akce změnu a složení pivovarů dle aktuální situace se sládky apod.

 

 

KONTAKT, WEB, MEDIA 

•Info linka akce : 722 482 212, email: finsys@finsys.cz

•Fotografové a media nutno reservace předem na info lince.

www.hanackeslavnosti.cz

 

PŘEDPRODEJ

hudebniny TYL, Kramářská ul. Prostějov (od 01.02.2018) , cena Kč 150,--

kancelář FINSYS, Palackého 33, Prostějov

děti do 15 let, ZTP a důchodci nad 75 let zdarma