Předprodej byl ukončen

Koncert indické klasické hudby: Arjun Verma (sitár)
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Spirituální, Worldmusic

Koncert indické klasické hudby: Arjun Verma (sitár)

pátek 13.4.2018 od 19:30
Kostel Husova sboru, Praha

O akci

Ponořte se s námi do meditativních tónů indických rág v krásném prostředí kostela Husova sboru v pražských Dejvicích. Až z USA nás navštíví Arjun Verma, špičkový hráč na sitár, žák Aliho Akbara Khana a Raviho Shankara. Koncert proběhne v tomto složení:


Sitár - Arjun Verma (http://www.arjun-verma.com/)
Tabla - Florian Schiertz (http://www.tablaflo.com/)
Tampura - Eva Hlinková

Více informací

Arjun Verma je hráč na sitár školený Mistrem Alim Akbarem Khanem. Jako dítě se Arjun učil od svého otce, sitáristy Roopa Vermy, který byl sám žákem Aliho Akbara Khana a Raviho Shankara. Později měl Arjun jedinečnou možnost studovat osm let u Aliho Akbara Khana a po Mistrově odchodu v roce 2009 pokračoval ve studiu u jeho syna Alama Khana. Kombinace těchto vlivů vyústila v umělecký styl zahrnující jak hluboké a seriózní, tak radostné aspekty severoindické klasické hudby.

Arjun vystupoval po celém světě, včetně významných koncertů se St. Louis Symphony, Houston Grand Opera, na Pražském hradě, Patee Aréně, ve Fillmore a v sidle Spojených národů v Ženevě. Arjun měl možnost vystupovat s proslulými hudebníky mnoha žánrů, včetně Pandita Swapana Chaudhuri, Alama Khana, Boba Weira, Pandita Sharda Sahai, Ustada Shabbira Nisara, Nitina Mitty, Kaie Eckhardta, Krishna dase, Anirbana Roye Chowdhuryho a Salara Nadera.

Arjunova hudba získala kritický ohlas z významných míst, včetně New York Times, Sruti Magazine, St. Louis Post-Dispatch a San Francisco Chronicle.