Předprodej byl ukončen

Downfall of Gaia + support
KONCERT / Hudba – Metal, Rock, Spirituální

Downfall of Gaia + support

pátek 13.4.2018 od 20:00
Kabinet MÚZ, Brno

O akci

Na nejbližší pátek třináctého jsme si připravili speciální tématickou lahůdku: v tento nešťastný ďábelský den u nás vystoupí hned 5 zahraničních kapel, které právě posedlost vším nešťastným a ďábelským spojuje!

Tímto jsi zván/a na velkolepou oslavu neblahého znamení!


Downfall of Gaia (de/us)

High Fighter (de)

Hexer (de)

Pressor (ru)

Ypres (ru)

Více informací

DOWNFALL OF GAIA (de/us)

Kapela Downfall of Gaia vzešla z hannoverské crust punkové scény, ale od svého vzniku v roce 2008 se hudebně posunula od původního disbeatového kolovrátku směrem k rozpracovanějším atmosférickým skladbám. Po několika letech tvrdé práce a koncertování po celém světě si jich všimli u Metal Blade Records (komu tato hlavička nic neříká, věz, že již v 80. letech zdobila první nahrávky nějakých Slayer, Celtic Frost, ad.!!!)

Tomu se říká být ve správný čas na správném místě - Downfall of Gaia se následně stali jednou z vlajkových lodí moderní srážky temného hardcore/crustu s blackmetalem ("blackened crust"). Na jejich zatím poslední desce Atrophy z roku 2016 je ovšem stejně důležitý a slyšitelný vliv Neurosis, doom-metalu či post-rocku. Hradba jejich zvuku se nezadržitelně sune kupředu, aby pohltila posluchače stejně jako Bažiny smutku pozřely Atreyova koně.

HIGH FIGHTER (de)

High Fighter z Hamburgu se na tomto turné připojí ke svým starým parťákům z DOG a přijedou do Kabinetu nasekat hromadu klasických kouřem prodchnutých stoner/doom riffů. Projev zpěvačky Mony meandruje mezi melodickým zpěvem stonerových kapel a animálním řevem pokukujícím po sludegových zvěrstvech Graves at Sea apod.

O jejich zatím jedinou desku Scars & Crosses z roku 2016 se postaral švédský label Svart Recordings (40 Watt Sun, Acid King), jež je sám o sobě obrovskou zárukou kvality i autentického zápachu třásnité jelenice a dva týdny nemyté kštice.

HEXER (de)

Němečtí Hexer protínají pomalý atmosférický doommetal podivnými blackmetalovými vyhrávkami, drony a ambientními krajinami. Netradiční ladění kytar a hluboko podladěný zvuk vyvolává zvláštně znepokojující náladu, jejich koncerty mají údajně formu hlučného rituálu za použití subbassů, šamanského warpaintu a vonných tyček. Na své si tak přijdou nejen ortodoxní doomaři, ale i fanoušci Sunn o))), Earth, Om, Orthodox a dalších "spirituálněji" orientovaných heavy kapel.

PRESSOR (ru)

Dalšími řezníky do sestavy budou Pressor z ruské Kostromy. Ti jsou jednou z nejaktivnějších kapel v Rusku aktuálně velmi fungující a populární stoner/sludge/doom scény. Svým staromilským southern sludgem ála Eyehategod bezpochyby potěší nejednoho puristu a milovníka chmele.

YPRES (ru)

Sparing partnery Pressor na jejich společném turné tvoří kapela ze Sankt-Petěrsburgu s roztomilým názvem Ypres. Ze všech pěti kapel tohoto magického maxi-večera jdou  Ypres na věc nejméně skrze metalové riffy - v jejich hudbě hrají daleko větší roli post-rockové atmosférické gradace a temná přemýšlivá atmosféra, kterou dobře známe z nahrávek Isis nebo Cult of Luna.