Akce byla zrušena

Suk s kapkou Smetany - Trio Beze Jména
KONCERT / Hudba – Blues, Jazz, Klasika

Suk s kapkou Smetany - Trio Beze Jména

úterý 22.5.2018 od 19:30
Konvent Milosrdných bratří, Brno

O akci

Na svém druhém celovečerním koncertě představí Trio Beze Jména díla dvou českých skladatelů. V hlavní roli tentokrát bude dílo Josefa Suka, slavného houslisty i skladatele období pozdního romantismu, jehož hudba nadchne i nezkušeného posluchače vážné hudby. "Zálivkou" Sukových skladeb pak bude dvouvětá skladba "Z Domoviny" Bedřicha Smetany pro housle a klavír charakteristická svou venkovskou energií.

Trio tímto koncertem zahájí dlouhodobý cyklus, který by měl v budoucnu pokračovat hudbou skladatelů národů nejbližších členům tria - skladatelů ruských a maďarských.

Trio Beze Jména /Martina Jasanská - housle, Diana Kadysheva - violoncello, Jan Vojtek - klavír/ vzniklo v létě minulého roku. Zaměřuje se na vytváření tématických programů pro zajímavé koncerty, které posluchače obohatí nejen o hodinku krásné hudby, ale také o zajímavosti ze života a díla hraných autorů. Přes své nedlouhé trvání si trio již vysloužilo uznání od řady profesionálních hudebníků zabývajících se komorní hudbou.

Na tomto koncertě můžete také podpořit soběstačnost hudební produkce zakoupením Vstupenky Mecenáše hudby či Fair Trade vstupenky. Za každou podporu v této formě budeme vděční!

Program:

Josef Suk st.

  • Elegie pro housle, violoncello a klavír
  • Balada a Serenáda pro violoncello a klavír
  • Klavírní trio c-moll

Bedřich Smetana

  • Z domoviny

Více informací

Co je to Vstupenka Mecenáše hudby a Fair Trade vstupenka?

Koncerty klasické hudby s sebou přinášejí vysoké náklady od pronájmu sálu, přes propagaci až po cenu práce, která při přípravě hudebníků s novým repertoárem znamená až stovky hodin cvičení. Standardní ceny vstupenek u nás ale neodpovídají těmto nákladům. Zodpovědní posluchači tak mají možnost podpořit naše snažení zakoupením Fair Trade vstupenky, jejíž cena je nastavena ve výši, která by pokryla všechny náklady na náš koncert v případě, že by si takovou vstupenku pořídili všichni posluchači. To dnes ovšem ještě není reálné. Štědří milovníci hudby nás tak mohou podpořit zakoupením Vstupenky Mecenáše hudby, jejíž výnos nám významně pomůže i v organizaci budoucích koncertů. 

Každému, kdo nás touto formou podpoří, ze srdce děkujeme!