Předprodej byl ukončen

Autumnist + Stroon
KONCERT / Hudba – Folk / Country, Pop, Worldmusic

Autumnist + Stroon

středa 4.4.2018 od 20:00
Music Lab, Brno

O akci

Kapela Autumnist zahájí koncertní turné právě v Brně. Představí na něm svou novou desku False Beacon, která vychází 22.03.2018 na Deadred / Starcastic a na které se objevilo několik známých hudebních hostů- např. Pjoni (SK), Bulp (SK), Gabriel Kain (UK) a pod... 
Speciálním hostem na turné bude Stroon. 

Více informací

AUTUMNIST
Hudba Autumnist je hypnotická směs nejsoučasnější elektroniky s nadžánrovými přesahy jako manifestem. V širokospektrálním mixu kombinuje kapela ambient s hip-hopem či breakbeatem, hi-tech postupy s lo-fi popem či bizarní filmovou atmosféru s mimozemským folklórem. Autumnist je naživo působivá pětičlenná kapela, elektroniku doplňuje živá rytmická sekce s basou a bicími, kytarista a alternující saxofon s klarinetem spolu s podporou synchronizované videoprojekce.

Autumnist je projekt Vlada Ďurajky, který původně pod názvem ABUSE vydal několik EPs jako Silt, 4th Floor Sinking (2001) či Sleepfields (2002). Kritikou i posluchači výborně přijaté debutové album The Great Outdoors (2005) bylo následováno množstvím koncertů. Eponymní album The Autumnist (2009) byl oceněn jako Album roku 2009 podle kritiků v rámci Radio_Head Awards. Na Sound Of Unrest (2013) je patrný trend mírného vzdalování se od elektroniky. Kapela se objevila na několika zahraničních festivalech a v klubech a předskakovala naživo známé projekty jako Recoil, Laika, Cinematic Orchestra či Mouse on Mars.

http://autumnist.com/

STROON

Stroon je pulzujícím elementem na slovenské hudební scéně. Nejen díky vibrafónu, který je jeho hlavním nástrojem, ale i díky škále projektů a spoluprací, ve kterých nechává svůj rukopis. Zasněnost, kontemplace, snaha o beztížnost, konceptualita, to vše uvnitř. Modalita, rytmické struktury, minimalismus, zkreslení, synthové plochy a proto-melodika navenek. Své živé hraní se snaží vždy přizpůsobit místu, času a divákům. Proto v jeho setech může zaznít raná elektronika, akustické kompozice, dystopické improvizace, solární preludia, ale i jeho nejnovější tvorba. Ta je venku od 10. Dubna jako vinyl nazvaný Vice Laboratory ve vydavatelství Deadred / Starcastic.

Stroon na sebe upozornil v roce 2010 debutem Ruine Noire, které si vysloužilo velmi pozitivní ohlasy. Od té doby téměř každý rok přináší zprávu jeho momentálního hudebního směrování. Smithereens, Triple Farewell a Impermanence znamenaly pro něj objevování vlastního "elektronického" jazyka, ke kterému postupně připojoval vibrafon. Toto snažení vyvrcholilo singlem Astatine, který se stal hned po vydání jedním z nejhranějších v rotaci Rádia_FM. Krátký EP Chosen Months z roku 2015 znamenalo prudký návrat k jeho metalovým kořenům. Solar Preludes z roku 2016 spojili protikladné světy zkreslené kytary a vibrafónu do elektronické formy. Album si vysloužil dvě nominace v rámci Radio_Head Awards. V rámci festivalu k RHA se Stroon představil i s kompozicí Songs of Concealed Amplitude pro ansámbl, elektroniku a soprán. Ostatní release, tentokrát už i jako vinyl, Vice Laboratory, více rozvíjí autorův extrovertnejší přístup, jeho lásku pro "klubovosť", ale stále si ponechává jeho příznačný rukopis.

-------------------------------------------------------------------------------------------

AUTUMNIST

A hypnotic blend of up-to-date electronica with genre crossing as a manifest. In its wide-spectral electronic mix AUTUMNIST combines ambient with soundwalls of breakbeat and hip-hop beats, hitech courses with lo-fi pop, bizzare movie-like atmospheres with extraterrestrial folklore. AUTUMNIST live is an impressive five piece band with electronics, drums, bass, electric guitar and sax/clarinet visually supported by on-stage synchronized VJ-ing.

AUTUMNIST is a brainchild of Vlado Durajka. He was known before as ABUSE from the EPs Silt, 4th Floor Sinking (2001) and Sleepfields (2002). His highly acclaimed first studio album The Great Outdoors (2005) was followed by numerous live appearances. The first, eponymous release under a new monicker AUTUMNIST, was released 2009 and was awarded The Best Album 2009 - Choice Of Critics at the most prestigious slovak awards organized by the national broadcast Radio FM. Following album Sound Of Unrest (2013) tends from pure electronica to more organic sound. The band also appeared at several well-known festivals and clubs abroad supported on stage renowned international projects like Recoil, Laika, Cinematic Orchestra, Mouse on Mars and so on.

On their False Beacon Tour the band introduces also tracks from the new album False Beacon (to be released on 22.03.2018) that features several well-known music contributors like Pjoni (SK), Bulp (SK), Gabriel Kain (UK) and so on.

STROON

Stroon is a vibrant element on the Slovak music scene. Not only thanks to vibraphone, typical of him, but also because of countless projects and collaborations where he leaves his imprint. Dreaminess, contemplation, strife for weightlessness, conceptualism, all that found inside. Modality, rhythmic structures, minimalism, distortion, synth-scapes and proto-melodics on the outside. His live-sets attempt to be sight, time, and audience-specific, resulting into a blend of early electronics, acoustic compositions, dystopian improvisations, solar preludes, or the latest tracks. Those are to be found on Vice Laboratory vinyl/digital scheduled to be released on April 10th, 2018 by Deadred/Starcastic.

Další akce pořadatele

70 let Rock&Roll – Něco si přej & Rocky Eagles + Milan Kašuba - 26. dubna od 20:30, Music Lab, Brno

Alf Carlsson /Jiří Kotača Quartet - křest alba - 28. dubna od 20:00, Music Lab, Brno

Cross the Maze with Páni kluci & Anomie - 27. dubna od 20:00, Music Lab, Brno