Předprodej byl ukončen

Dub FX (AUS)
KONCERT / Hudba – Elektronika, Hip-hop / Rap, R&B

Dub FX (AUS)

úterý 20.11.2018 od 20:00
Fléda, Brno

O akci

Co dokáže člověk jen s pomocí úst a pár elektronických mašinek? Benjamin Standford aka Dub FX léta dokazuje, že je to víc než dost pro hudební show, na které protančíte kecky. Svou výbušnou směsicí dub & reggae, triphopu a drum and bass míní opět uhranout české publikum. #onemanshow #performance #beatbox #triphop #reggae #drumandbass #hiphop

Australský performer je ztělesněním hudební nezávislosti. Dub FX si od prvních buskerských krůčků žije svůj sen o cestování a živém hraní po celém světě. Přitom se jen tak mimochodem vypracoval do pozice jednoho z nejžádanějších koncertních hudebníků současnosti. Se třemi úspěšnými sólovými alby, stovkami miliónů views na Youtube a tisícovkami fanoušků po celém světě se Standfordův sen naplnil nad okraj. Další zastávkou jeho nekonečné hudební poutě bude 20. listopadu Brno, kam přiveze aktuální album Thinking Clear a také čerstvé singly z připravované nové desky. Těšte se na svérázný mix afro a latino žánrů – nejlepší antidepresivum na tíživou podzimní depku.


Poslední deska Thinking Clear je pro Standforda splněným snem. Nahrávka vznikala v jeho nově dostavěném domácím studiu v lesích nedaleko Melbourne. Svou dosud nejpestřejší hudební kolekci Standford skládal poprvé spolu s kapelou. „Po koncertní šňůře, kterou jsme odehráli ve třech, jsme se zavřeli společně do studia a všechno to probíhalo přirozeně. Ti kluci znají mé publikum a rozumí tomu, o co se snažím,“ popsal serveru Indieberlin. Nejnovější singly Dub FX jako Listening, Radiant Star (se Sahidou Apsara) nebo Skylarking Dubplate (spolu s legendárním Horacem Andy, spolupracovníkem Massive Attack) potvrzují trend bohatší instrumentace. Aktuální tracky však zároveň signalizují muzikantův návrat k reggae kořenům a samostatnému vystupování.

 

Více informací

https://www.facebook.com/dubfx/

https://dubfx.com/

https://www.youtube.com/channel/UC-eojuz7ovH7aW4l1izVlfw

https://open.spotify.com/artist/4ucW1LE5T7y7X4jlaKCeVo

 

Benjamin Standford začínal s hudbou na přelomu milénia v kytarových N.O.N. Už na jejich jediné nahrávce Exeunt Omnes (2004) je možné rozpoznat pozdější Standfordovu bohatou žánrovou základnu. V roce 2006 opouští Melbourne a vyráží do Evropy, kde začíná jeho sólová kariéra jako Dub FX. „Můj plán byl nikdy nevybouchnout, prostě cestovat a neustále tak čerpat inspiraci,“ zavzpomínal na začátky, kdy jako busker na ulicích překvapoval kolemjdoucí svými živými performancemi. Prvním hudebním domovem se pro Dub FX stala Británie, která v nultých letech stále jela na vlně triphopové mánie.

V roce 2007 vydává Dub FX premiérovou desku, která vznikla z nahrávek pouličního hraní. Následovala první regulérní řadová alba Everythinks a Ripple (2009) a A Crossworlds (v rámci projektu Kila Mega Giga Tera spolu se Siriusem). Diskografii později doplnila Theory of Harmony (2013) a zatím poslední deska Thinking Clear (2016). O více než dekádu trvající kariéře Dub FX vznikl i filmový dokument. Standford přitom kromě vlastní tvorby produkuje také hudbu pro jiné muzikanty. K tomu dopomáhá i label Convoyunltd, který funguje jako platforma pro tvorbu Dub FX a spřátelených umělců.

Mr Woodnote

V Bristolu usazený saxofonista, skladatel a producent je dlouholetý spolupracovník Dub FX. Spojuje je vášeň pro improvizované živé performance postavené na kouzlu beatboxu, smyček a živých nástrojů. V případě Mr Woodnote jde zejména o klasický a elektrický saxofon. Na kontě má tři nahrávky a pravidelně vystupuje na velkých festivalech včetně Glastonbury, BoomTown, nebo Shambala. Spolu s dalšími dvěma hudebníky a vokalisty tvoří projekt The Most Trio, který spojuje hip-hop a funk.

Další akce pořadatele

Seafret (UK) - 23. dubna od 20:00, Fléda, Brno

Fanfare Ciocărlia - 12. května od 20:30, Fléda, Brno

Deki Alem - 20. dubna od 20:00, Fléda, Brno

Max Cooper (UK) LIVE 3D/AV - 16. května od 20:00, Fléda, Brno

Midi Lidi + Koňe a Prase - 25. dubna od 19:00, Fléda, Brno

FVCK KVLT + Dušan Vlk - 4. května od 20:00, Fléda, Brno

Sunnbrella - 4. června od 19:00, Fléda, Brno

Mudhoney - 19. září od 20:00, Fléda, Brno

Pořadatel